بیزینس چیست؟ بیزینس من کیست؟

بیزینس چیست؟
آنچه در ادامه مطلب خواهید خواند

در این مقاله می خواهیم به دنبال سوال بیزینس چیست برویم. کسب و کاری که در حوزه فعالیت‌های تجاری یا صنعتی انجام می‌شود و در راستای پیشبرد اهداف اقتصادی اشخاص است، را بیزینس می‌گویند. هرکسی که کسب و کار خرد یا کلانی را اداره کرده و در زمینه اقتصادی فعالیت می‌کند، به‌عنوان یک بیزینس ‌من شناخته می‌شود. این BUSINESS می‌تواند به‌صورت مستقل یا در چارچوب یک مجموعه فعالیت داشته باشد. در این مقاله به توضیح بیزینس‌ چیست و به ارتباط آن با استراتژی می‌پردازیم.

معنی بیزینس چیست؟

یک نظام اقتصادی که برای کسب درآمد شکل می‌گیرد و در آن خدمات یا کالاهای خود را به فروش می‌گذاریم و در قبال آن پول دریافت می‌کنیم. برای این‌که یک کسب و کار با تولید درآمد داشته باشیم نیازمند حداقل سرمایه هستیم. با این سرمایه‌گذاری که بیزینس نامیده می‌شود می‌توان با فروش خدمات یا کالا کسب سود و درآمد کرد؛ چه به صورت خصوصی چه به شکل دولتی.

بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ توسط مراجعی مانند مجله Harvard Business Review، موسسه McKinsey & Company، کتاب Business Model Generation و کتاب The Lean Startup، کسب و کار به عنوان یک سیستم اجتماعی-اقتصادی تعریف می‌شود که به طور مداوم برای ارائه ارزش به مشتریان از طریق تولید و عرضه کالاها یا خدمات فعالیت می‌کند. این سیستم شامل مجموعه‌ای از عناصر به هم پیوسته مانند ارزش پیشنهادی، مدل کسب و کار، زنجیره ارزش، منابع و قابلیت‌ها، بازار، رقابت و محیط است.

نکته: این تعریف بر تمرکز بر ارزش، نگاه سیستمی و توجه به پویایی کسب و کار تاکید دارد.

مراحل راه اندازی بیزینس و یک کسب و کار موفق

برای این‌که بتوانیم در هر کاری موفق شویم باید بدانیم دقیقا چه می‌خواهیم. هر کسب و کار موفقی برای شروع نیاز به ایده دارد؛ با داشتن ایده مشخص در ابتدای کار می‌توانید برنامه‌ریزی مشخصی هم داشته باشید. مرحله بعد داشتن انگیزه کافی برای شروع کردن است؛ انگیزه مثل موتور محرک عمل می‌کند. از دیگران مشورت بگیرید تا به توسعه ایده شما کمک کنند. بازار هدف یکی از مهم‌ترین مراحل ایجاد یک کسب و کار موفق است، آن را فراموش نکنید.

مراحل زیادی برای راه اندازی کسب و کار وجود دارد که ما در اینجا به چند مورد مهم آن اشاره کردیم.

بیز ینس یعنی چه؟

زمینه و صنعتی که در آن تخصص و به آن علاقه دارید را انتخاب کنید

برای راه‌اندازی بیزینس خود به مسیری پا بگذارید که در آن تخصص دارید. تخصص و علاقه یکی از شروط موفقیت در هر کاری است. اگر در زمینه مورد علاقه خود شروع به کار کنید قطعاً سختی‌های مسیر برایتان کم‌تر می‌شود.

هدف خود را از راه‌اندازی بیزینس مشخص کنید

قبل از شروع هر کاری در ابتدا باید اهداف خود را از انجام آن کار مشخص کنیم. بدون تعیین هدف مشخص طبیعتاً نتایج خوبی هم به‌دست نمی‌آید. معمولاً برای شروع یک بیزینس موفق 3 هدف کلی درنظر گرفته می‌شود:
1- اقتصادی: ‌همه ما برای کسب درآمد و زندگی بهتر تلاش می‌کنیم. راه‌اندازی یک بیزینس می‌تواند به ما کمک کند تا به اهداف مالی خود نزدیک شویم. این هدف ممکن است برای افزایش درآمد، جایگزینی درآمد جدید یا یک درآمد مکمل برای سایر امور اقتصادی ما باشد.

2- شخصی: ما توجه به با اهمیت بودن پول در زندگی، باید خاطرنشان کنیم که پول گاهی رضایت خاطر اشخاص را به‌طور کامل به‌دنبال ندارد. مردم در برخی مواقع خواستار آزادی هستند؛ یعنی دلشان نمی‌خواهد برای کسی کار کنند، می‌خواهند کسب و کار خودشان را داشته باشند.

اگر کار فقط برای کسب مال باشد نمی‌تواند باعث خشنودی شود، مردم برای این‌که در کنار پول درآوردن بتوانند لذت هم ببرند باید از کاری که انجام می‌دهند راضی و خشنود باشند. در کنار همه این مسائل با راه‌اندازی بیزینس خود می‌توانیم استعدادهای خود را رشد دهیم، و حتی حرفه‌ای شویم.

3- بازنشستگی: آینده‌نگری کوتاه‌مدت، از اهداف افراد برای کار کردن و کسب درآمد است. برای زندگی راحت در سنین پیری نیازمند پول هستیم. تأمین آینده و داشتن امنیت مالی برای ادامه زندگی، نیازمند یک برنامه‌ریزی درست در شروع هر بیزینسی است.

بیزینس چیست؟

مشتریان هدف کسب و کار خود را شناسایی کنید

در قسمت مراحل ایجاد کسب و کار به شناسایی هدف اشاره کردیم؛ با شناسایی بازار هدف خود می‌توانید بیزینس خود را در راستای هدف تعیین شده و با درنظر گرفتن علایق و سلیقه مشتریان خود پیش ببرید، و رضایت‌خاطر مشتریان را کسب کنید، که همین امر به پیشرفت شما کمک شایانی می‌کند.

یک تیم حرفه‌ای و متخصص گردآوری کنید

در ابتدا باید بدانید چه تخصص یا مهارتی را برای بیزینس خود نیاز دارید. با توجه به مهارت و تخصص افراد، بهترین اشخاص را برای همکاری در تیم انتخاب کنید. افراد یک تیم باید بتوانند به خوبی با هم تعامل داشته باشند. برای تیم خود یک ر هبر انتخاب کنید؛ رهبر تیم علاوه‌بر اینکه از دیگر افراد حرفه‌ای‌تر است، فردی است که توانایی مدیریت افراد و شرایط را دارد و می‌داند از هر کسی در کجا و چطور استفاده کند.

تعیین بودجه برای کار، اهداف و دستورالعمل تیم، تهیه برنامه زمانی مدون، مشخص شدن وظیفه هر شخص در تیم و همکاری افراد تیم با یکدیگر، از دیگر عملکردهای یک تیم حرفه‌ای است.

هزینه‌ها و درآمدهای بیزینس را مشخص کنید

مهم‌ترین بخش قبل از شروع بیزینس موفق، محاسبه هزینه‌هایی است که یک کسب و کار در ابتدا به آن نیاز دارد. برای کسب درآمد در ابتدا نیاز هست که سرمایه‌گذاری صورت بگیرد؛ این هزینه‌ها شامل: اجاره مکان موردنظر، دستمزد کارکنان، هزینه اولیه خدمات یا کالای مورد عرضه و … .

محاسبه درآمد هر بیزینسی با یک فرمول ساده امکان‌پذیر است؛ هزینه را از درآمد به‌دست آمده کم کنیم، نتیجه حاصل شده سود خالص بیزینس است.

معرفی انواع کسب و کار

انواع کسب و کارها براساس نیاز و اهداف مختلفی که از راه‌اندازی آن مدنظر داریم به انواع متفاوتی تقسیم می‌شوند؛ من‌جمله: بیزینس شخصی، خانوادگی و تیمی، که در زیر به چند نوع از این کسب و کارها اشاره می‌کنیم:

  • کسب و کارهای خدماتی: در کسب و کارهای خدماتی ما با کالا و محصولات قابل لمس طرف نیستیم، بلکه خدمات در زمره‌ راه‌های درآمدی هستند که فرد در ازای ارائه‌ مهارت و تخصص خود پول دریافت می‌کند؛ خدمات شامل: مهارت‌های آموزشی، تعمیر کردن، مشاوره، آرایشگاه، بانک و شرکت‌های حقوقی می‌شود.
  • کسب و کارهای تولیدی: در کسب و کارهای تولیدی برخلاف خدماتی ما با کالا در ارتباط هستیم. بیزینس‌های تولیدی کالای خام اولیه را تهیه می‌کنند و با انجام دادن کارهایی بر روی کالای اولیه آن را تغییر می‌دهند و به یک محصول جدید تبدیل می‌نمایند. مانند کارخانجات لوازم خانگی که با مونتاژ کردن قطعات یک محصول جدید به‌وجود می‌آورند.
  • کسب و کارهای خرده‌فروشی: خرده‌فروشی یک نوع از کسب و کار است که تولیدکننده محصول نهایی را مستقیم برای فروش به مشتری ارائه می‌دهد و محصولات در خرده‌فروشی مصرفی هستند. محصولات می‌توانند به فروشگاه‌ها، فروشگاه‌های اینترنتی یا مستقیم به خود مشتری عرضه شود.

2 روش ایجاد بیزینس

با تحقیق در بازار برای انتخاب یک بیزینس و با درنظر گرفتن مهارت و تخصص و علاقه‌ی خود، می‌توانید کسب و کار خود را شروع کنید. برای راه‌اندازی یک بیزینس می‌توان از 2 روش متفاوت بازار سنتی یا کسب و کار اینترنتی استفاده کرد.

کسب و کارهای اینترنتی

هر خدمت یا محصولی که از طریق اینترنت عرضه شود را کسب و کار اینترنتی می‌نامند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و هر چه ساده و راحت‌تر شدن کارها، افراد به کسب و کارهای اینترنتی و خریدهای آنلاین روی آورده‌اند. برای ایجاد یک کار اینترنتی نیاز به مهارت و تجربه در کنار تلاش دار یم. برای کسب درآمد می‌توان از این روش به عنوان یک راه درآمدزایی با ایده‌های خود استفاده کنیم. پیشنهاد می کنیم مقاله انواع مدلهای کسب و کار اینترنتی را در دکتر ویز بخوانید.

کسب و کار در بازار سنتی و به صورت حضوری

کسب و کارهای حضوری در بازار سنتی از دیرباز یکی از راه‌های کسب درآمد به‌شمار می‌روند؛ اما امروزه با روی کار آمدن گرفتن بیزینس‌های اینترنتی، کسب و کارهای سنتی از رونق افتاده‌اند. در بازار سنتی مشتری و فروشنده رودررو معامله می‌کردند که این امر موجب اعتماد مشتری می‌شد، اما در فضای آنلاین این اعتماد به دلیل حضور نداشتن ارائه دهنده خدمات و کالا، کاهش یافته است.

از طرفی در کسب و کار سنتی با محدودیت مکان و زمان طرف هستیم و با مشکل محدودیت مشتری مواجه می‌شویم، که این مورد در کسب و کار اینترنتی صدق نمی‌کند.

دسته‌بندی بیزینس‌ها براساس اندازه

براساس اهداف تعیین شده برای بیزینس و بازار هدف مشخص و نوع خدمت یا محصولی که بیزینس من ارائه می‌دهد، بیزینس به 3 دسته کلی تقسیم می‌شود:

کسب و کارهای خرد

هر بیزینسی براساس نیاز و هدف مالک آن شکل می‌گیرد. کسب و کارهای خرد در موقعیت‌های جغرافیایی و در زمان‌های مختلف با هم تفاوت‌هایی دارند و تعاریف آن‌ها با هم فرق می‌کند؛ اما به‌طور کلی به کسب و کاری که کارکنان آن کم‌تر از 100 نفر و در مواردی حتی کم‌تر از 50 نفر می‌شود، می‌گویند که اصولاً مالک آن فقط یک نفر است.

کسب و کارهای خرد در حوزه‌های گوناگونی فعالیت می‌کنند، من‌جمله: صنعت، کشاورزی، کسب و کارهای کوچک خانگی و خانوادگی و غیره.

یکی از ویژگی‌های کسب و کارهای خرد، کارآفرین بودن آن است. رابطه صمیمی مدیر با کارکنان، افزایش تولیدات داخلی، ریسک به نسبت پایین نسبت به سرمایه‌گذاری‌های کلان و انعطاف با تغییرات اقتصادی جامعه از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد کسب و کارهای خرد است. از طرفی صنایع بزرگ به این کسب و کارها وابسته هستند.

شرکت‌های متوسط

همان‌طور که سایر بخش‌های کسب و کار در کشورها و زمان‌های مختلف با هم متفاوت هستند، شرکت‌های متوسط نیز در مکان‌های جغرافیای تعاریف مختلفی دارند؛ اما در نهایت در هر موقعیتی اهمیت این شرکت‌ها را در چرخه اقتصاد کشور نباید نادیده گرفت.

شرکت‌های متوسط هم مانند کسب و کارهای خرد به اشتغال‌زایی در کشور کمک به‌سزایی می‌کنند. تعداد کارکنان و درآمدها و هزینه‌ها در شرکت‌های متوسط قابل کنترل و تنظیم است. صنایع و کارخانجات بزرگ به این نوع از شرکت‌ها وابسته هستند و درواقع اقتصاد کشور بدون وجود آن‌ها فلج می‌شود.

کسب و کارهای بزرگ

به ارائه‌ خدمات و کالا به منظور کسب درآمد به‌صورت کلان به مشتریان که اکثراً غیرمستقیم انجام می‌شود، کسب و کار بزرگ می‌گویند. برای راه‌اندازی یک کسب و کار بزرگ تحصیلات خاص دانشگاهی مدنظر نیست، اما به مهارت و تخصص نیازمند است. تعیین اهداف و برنامه‌ریزی و محاسبه هزینه در شروع کار امری اساسی به‌شمار می‌رود.

در کسب وکارهای بزرگ، همان‌طور که از نام آن پیداست، سرمایه‌گذاری نقش مهمی ایفا می‌کند. ریسک‌پذیری بالایی دارد و اگر کارها با برنامه پیش نرود متأسفانه خطر از دست رفتن سرمایه وجود دارد. کارخانجات و صنایع تولیدکننده کشوری، که کارکنان زیادی دارد، شامل این بخش از کسب و کار می‌شوند.

business چیست؟

دسته‌ بندی بیزینس بر اساس ساختار

حالا که تعریف بیزینس و معنی بیزینس‌ را می‌دانید، بهتر است از دسته‌بندی بیزینس بر اساس ساختار نیز آگاه شوید. قبل از راه‌اندازی کسب و کار، اهمیت دارد که نوع ساختار تجاری مناسب را انتخاب کنید. معمولاً پنج نوع اصلی کسب و کار وجود دارد که هرکدام دارای ساختار قانونی و قوانین خاص خود هستند. این دسته‌بندی ها عبارتند از:

  • انحصاری: کسب و کار انحصاری به فعالیت‌ تجاری گفته می‌شود که به‌طور مستقیم توسط یک فرد و بدون ایجاد شخصیت حقوقی جداگانه انجام می‌شود. این نوع کسب و کار، ساده‌ترین شکل آغاز کار را دارد، اما به دلیل عدم ایجاد شخصیت حقوقی جداگانه، مالکیت و تعهدات مالک به کسب و کار به‌صورت کامل با هم تلفیق شده و هویت شخصی و کسب و کار متمایز نیستند. بنابراین، مالک در قبال هریک از تعهدات متحمل شده به کسب و کار کاملاً مسئول است و حقوق و تعهدات او با شرکت تفکیکی ندارد.
  • مسئولیت محدود: شرکت‌های با مسئولیت محدود یکی از انعطاف‌پذیرترین انواع کسب وکارها هستند. آن‌ها جنبه‌های مشارکتی و شرکتی را با یکدیگر ترکیب کرده و امکان استفاده از معافیت مالیاتی شرکت‌های انفرادی یا شراکتی را نیز دارا هستند. در این نوع شرکت، شرکا مسئولیت محدودی درمورد بدهی‌ها و التزامات شرکت دارند، به این معنا که درصورت مواجهه با مشکلات مالی یا مطالبات قانونی، تنها به اندازه سرمایه‌های خود در شرکت مسئولیت دارند.
  • شراکتی: همان‌طور که از نامش پیداست، کسب و کار شراکتی یک تجارت است که متعلق به دو یا چند نفر بوده و این افراد به‌عنوان شرکا شناخته می‌شوند. مانند شرکت‌های شخصی، کسب و کارهای شراکتی نیز می‌توانند از مزایای معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شوند. این به این معناست که درآمد شرکت به‌عنوان درآمد صاحبان آن درنظر گرفته شده و بنابراین فقط یک‌بار مشمول پرداخت مالیات می‌شود. در این نوع کسب و کار، تمامی شرکای شرکت مسئول تعهدات آن هستند. به‌طور کلی، این نوع شرکت‌ها انعطاف‌پذیری بیش‌تری دارند اما معمولاً در معرض خطر قرار می‌گیرند.

  • فرانچایز: در این مدل کسب و کار فرانچایز، فرانچایز دهنده حق استفاده از نام برند و لیسانس خود را به فرانچایز گیرنده اعطا می‌کند. اما این فقط قسمتی از فرآیند است. با توجه به این‌که اعتبار فرانچایز دهنده از طریق سال‌ها تلاش، پشتکار و سرمایه انسانی به دست آمده است، نیاز بوده تا با انتقال آموزش‌ها، تامین مواد، استفاده از علم بازاریابی و مدیریت، اعتبار شرکت اصلی حفظ شود و به خطر نیفتد.
  • تعاونی: شرکت تعاونی، یک نوع BUSINESS مشارکتی است که افراد با یکدیگر همکاری می‌کنند تا به تحقق هدف مشترکی برسند، اعضا به‌عنوان مالکان و مدیران در آن فعالیت می‌کنند. هدف اصلی آن بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی اعضا است و معمولاً در صنایع مختلفی مانند کشاورزی، مصرف‌کنندگان و مسکن فعالیت می‌کند.

استراتژی و بیزینس چه ارتباطی با یک دیگر دارند؟

استراتژی و بیزینس دو مفهوم مرتبط بوده که در کنار یکدیگر برای موفقیت یک شرکت حیاتی هستند. Business Strategy نقشی بسیار مهم در تعیین مسیر و راهبردهایی که یک شرکت برای دستیابی به اهداف خود انتخاب می‌کند، ایفا می‌کند. این شامل تصمیم‌گیری درمورد چگونگی رقابت در بازار، تعیین هدف‌های کسب و کار، تشخیص فرصت‌ها و تهدیدها، تعیین راهبردها و رویکردهای مختلف است.

منظور از بیز ینس چیست؟ استراتژی بیزینس چیست؟

منظور از بیزینس چیست می‌توان گفت که بیزینس بیانگر چارچوب کلی است که شرکت یا سازمان برای تولید و عرضه محصولات و خدمات به مشتریان استفاده می‌کند؛ درحالی که استراتژی مسیر و راهبردی است که برای رسیدن به اهداف مدنظر تعیین می‌شود. تعریف بیزینس چیست با استراتژی چیست متفاوت است اما می‌توان گفت که هردو ارتباطاتی باهم دارند.

BUSINESS به‌عنوان عملیات عمده و فعالیت‌های اصلی یک شرکت شامل تولید، بازاریابی، فروش، مالی و مدیریت منابع انسانی است. استراتژی باید با این عملیات هماهنگ باشد و به‌طور مستقیم تاثیر بر عملکرد بیزینس دارد. برای مثال، استراتژی توسعه محصولات جدید می‌تواند تاثیر مستقیمی بر فعالیت تحقیق و توسعه و تولید در بخش بیزینس داشته، یا استراتژی رقابت با قیمت ممکن است تاثیر بر انواع استراتژی های قیمت‌گذاری و فروش داشته باشد.

بنابراین، استراتژی و بیزینس به‌طور مستقیم تعامل داشته و هر دو ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند تا یک کسب و کار به‌طور موثر و موفق عمل کند.

مفاهیم رایج در بیزینس و کسب و کار

بحث‌های مربوط به بیزینس نیز مفاهیم تخصصی خاص خود را دارند که آشنایی با این مفاهیم و عبارات، می‌تواند در فهم هر چه بهتر مطالب این حوزه، یاری‌دهنده باشد.

Business Plan (پلن بیزینس)

بیزینس پلن در واقع چشم‌انداز آینده کسب و کار است. به برنامه‌های مدون و بلندمدتی که قبل از شروع کار، که شامل: هزینه‌ها، درآمد، استخدام نیرو، دستمزد کارکنان و اهداف راه‌اندازی بیزینس موردنظر می‌شوند، بیزینس پلن می‌گویند.

در راستای اهداف تعیین شده، بیزینس پلن مانند یک نقشه راهنما عمل می‌کند که به شما نشان می‌دهد چگونه به اهداف خود در کسب و کاری که راه انداخته‌اید، برسید. با داشتن یک بیزینس پلن حرفه‌ای شما قادر خواهید بود رشد کسب و کار خود را نیز مشاهده کنید. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله بیزینس پلن چیست را دنبال کنید.

Business Model (مدل بیزینس)

مدل بیزینس همان نقشه راه پول درآوردن است. دقیقا همان چیزی است که به ما می‌گوید که برای چه و چطور یک بیزینس را راه‌اندازی کرده‌ایم و قرار است در این راه چه چیزی به‌دست آوریم. مدل بیزینس شامل برنامه‌های کوتاه‌مدتی است که وجودش برای هر کسب و کاری ضروری است.

مدل بیزینس دارای 3 بخش کلی است:

  1. چه چیزی قرار است تولید شود؟
  2. چطور می‌توانیم فروش خوبی داشته باشیم؟
  3. چگونه مشتری را به سمت خرید سوق دهیم؟

بوم کسب و کار

بوم کسب و کار یا کانواس کسب و کار، برای مدیریت استراتژیک کار است. با داشتن بوم، موفقیت کسب و کارتان، بازار هدف، خدمات یا کالای ارائه شده و جزئیات امور مالی کسب و کار خود را در دست دارید. بوم کسب و کار مزایای زیادی دارد، از جمله: تصویری از کلیت کار جلوی روی شما قرار می‌دهد – ارتباط بخش‌های مختلف کسب و کارتان را به نمایش می‌گذارد – پیش‌نمایشی از مدل کسب و کار است که جزئیات غیرضروری در آن وجود ندارد – برای ارائه ایده خود در جلسات می‌توان از آن برای نشان دادن طرح کلی کار استفاده کرد.

بیزینس به چه معناست

راه های موفقیت در کسب و کار

زمانی که قدم در راهی می‌گذاریم، برنامه‌هایی را مشخص می‌کنیم که به موفقیت بیانجامد. برای موفقیت در کسب و کار خود از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌نماییم. موفقیت در کسب و کار هم راه‌های مختلفی دارد، تمرکز کردن بر روی کاری که در حال انجام آن هستیم یکی از مهم‌ترین و مطمئن‌ترین گزینه‌های موفقیت است.

برای موفقیت در کسب و کار باید به موفقیت خود خوشبین باشیم، با برنامه پیش برویم، وقایع غیرقابل انتظار را پیشبینی کنیم، خودمان را به‌روز کنیم. به تعدادی از بهترین راه های موفقیت در کسب و کار اشاره می‌کنیم.

  • برای کسب و کار خود یک رهبر انتخاب کنید: موفقیت یا شکست یک کسب و کار با نحوه مدیریت آن رابطه مستقیمی دارد. برای این‌که بتوانیم یک کسب و کار موفق داشته باشیم، باید قبل از هر اقدامی برای شروع کار یک رهبر متخصص و ماهر انتخاب کنیم. رهبر یک کسب و کار باید علاوه‌بر مهارت و تخصص لازم، حس مدیریتی و کنترل افراد تیم را داشته باشد. رهبر باید بداند که از چه کسی در کجا استفاده کند. اهداف کسب و کار را درنظر بگیرد و براساس اهداف تعیین شده استراتژی را پیاده کند. هر کار موفقی برای سامان‌دهی و نظم به یک رهبر نیاز دارد.
  • با مشتریان خود ارتباط مؤثر برقرار کنید: تصور عموم کسب و کارها این است که ارتباط با مشتریان وظیفه‌ی فروشنده است؛ اما درواقع اگر بتوانید با مشتریان خود ارتباط مؤثری برقرار کنید قطعاً به رشد و محبوبیت کسب و کار خود کمک کرده‌اید. یکی از راه‌های ارتباط با مشتری، نظرسنجی‌ها هستند که نشان می‌دهند کسب و کارها قدرشناس مشتریان وفادار خود هستند.
  • با کارمندان خود ارتباط خوبی داشته باشید: یک کارفرما هر چقدر که بتواند با کارمندان خود ارتباط بهتری برقرار کند به همان اندازه اعتماد کارکنان به مجموعه و مدیر بیشتر می‌شود. جلب اعتماد و حس خوب کارکنان به ایجاد فضای صمیمی در محیط کار کمک می‌کند، که می‌تواند باعث رشد و ارتقای کسب و کار شود. کارمندان باید بتوانند با محیط کار خود و همکاران ارتباط برقرار کنند. مدیران با برقراری روابط مؤثر با کارمندان خود باعث می‌شوند آن‌ها انگیزه لازم برای کار و موفقیت در آن را به‌دست بیاورند.
  • محصولات و خدمات باکیفیت ارائه دهید: بحث کیفیت در قدیم و بازار سنتی مبتنی بر کفیت ظاهری محصولات بود، اما امروز مفهوم کیفیت تغییری اساسی کرده است؛ درجه رضایتمندی مشتری نسبت به خدمات یا محصولات ارائه شده کیفیت آن را نشان می‌دهد. باید برای نظر و سلیقه مشتری احترام قائل شوید. با ارائه محصولات و خدمات باکیفیت می‌توانید رضایت مشتری را به‌دست آورید، که این امر باعث وفاداری مشتری به شما می‌شود.
  • انعطاف‌پذیر باشید: با توجه به سرعت تغییرات در همه جوانب زندگی، کسب و کارها نیز باید با موج تغییرات همراه باشند و خود را آماده هرگونه تغییر و تحولی کنند؛ این یعنی انعطاف‌پذیری در کسب و کار. اگر کسب و کارها نخواهند با تکنولوژی پیش بروند و خود را از مسیر پیشرفت دور نگه دارند، قطعاً با شکست مواجه خواهند شد.

Business (بیزینس) یا کسب و کار چیست؟

بیزینس من کیست؟

بیزینس من یا بیزینس وومن به شخصی گفته می‌شود که کسب و کار خود را اداره می‌کند. حال این شخص می‌تواند کارمند یک سازمان یا شرکت تجاری یا خود صاحب آن کسب و کار باشد. اما در حالت کلی بیزینس من به کسی اطلاق می‌شود که کسب و کار مختص خود را راه‌اندازی کرده و اداره می‌کند.

برای راه‌اندازی بیزینس باید از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده کنیم؟

کوچ به معنی مربی است. اصطلاح کوچینگ از دیرباز در بیزینس به‌وجود آمده است و بیشتر مردم دنیا از بیزینس کوچینگ برای کسب و کار خود استفاده می‌کنند. بیزینس کوچینگ به کسب و کارها و کارآفرینان کمک می‌کند تا مسیر موفقیت خود را ترسیم کنند تا بتوانند به اهدافی که برای تجارت خود مشخص نمودند، برسند. کسب و کارها از طریق شرکت در جلسات کوچینگ و مشورت با مشاوره کسب و کار می‌توانند مهارت خود را افزایش دهند و تغییر نگرش خود را در زمینه کسب و کار داشته باشند.

در این مقاله به توضیح بیزینس چیست از دکتر ویز پرداختیم. BUSINESS روشی برای کسب درآمد از معاملات تجاری است. در توضیح بیزینس یعنی چه و دسته‌بندی بیزینس بر اساس ساختار، به ۵ دسته متفاوت می‌رسیم؛ با خواندن آن‌ها به خوبی متوجه می‌شوید که بیزینس چیست و چه کاربردی دارد.

سوالات متداول


برای این‌که بتوانیم در هر کاری موفق شویم باید بدانیم دقیقا چه می‌خواهیم. هر کسب و کار موفقی برای شروع نیاز به ایده دارد؛ میزان تخصص و مهارت در زمینه‌ای که قرار است وارد شوید، بازار هدف و تعیین سود و هزینه، از مهم‌ترین مواردی هستند که باید در آغاز یک بیزینس لحاظ شوند.

بیزینس یک نظام اقتصادی است که برای کسب درآمد شکل می‌گیرد و در آن خدمات یا کالاهایی در قبال دریافت پول، عرضه می‌شوند.

بیزینس من به کسی اطلاق می‌شود که کسب و کار مختص خود را راه‌اندازی کرده و اداره می‌کند. مدیریت کارمندان و ارتباط با مشتریان، از مهم‌ترین وظایف یک بیزینس من محسوب می‌شوند.

این سوال بستگی به توانمندی‌ها، شرایط مالی، ایده‌ها و شرایط زندگی شما دارد. اگر دارای ایده‌ی منحصر به فرد و توانایی‌های کسب و کاری هستید و می‌توانید با ریسک‌پذیری و پشتکار بیزینس را مدیریت کنید، شروع کردن یک بیزینس ممکن است مناسب باشد.

برای پیدا کردن ایده‌ی کسب و کار، بهتر است به دنبال نیازهای بازار، مشکلات موجود در جامعه، هوس‌ها و علایق شخصی خودتان بگردید. همچنین می‌توانید از تجربیات گذشته، مهارت‌ها و استعدادهای خودتان استفاده کنید.

مشاوره از افرادی که تجربه در حوزه مورد نظر شما دارند می‌تواند بسیار مفید باشد. همچنین، شرکت در دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های مرتبط با کسب و کار می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌ها و دانش لازم را کسب کنید.

دیدگاه‌های شما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امپراتوری یوتیوب

43.000 تومان

امپراتوری یوتیوب

تخفیف استثنایی

165.000 تومان

43.000 تومان