“55 استارتاپ میلیاردی ایران و جهان | استارت آپ (startup) چیست و چگونه راهاندازی میشود؟ “

اگر پیگر کسب و کارهای آنلاین و به روز باشید قطعا در چند سال اخیر واژه استارت آپ را به کرات شنیدهاید. استارتاپ چیست ؟این روزها بسیاری از افراد بدون شناخت درست از استارت آپ های مورد نیاز ایران به فکر راه اندازی آن میافتند. این مدل افراد در شروع کار استارت آپ را به دیده یک بیزنس بزرگ و پرسود نگاه میکنند در صورتی که این طور نیست و زمان زیادی طول میکشد تا یک استارت آپ به رشد و بلوغ کامل برسد. البته کسانیکه میخواهند استارت آپ راه اندازی کنند، استارت آپشان را با استارت آپهای چندین سالهای مانند آمازون، دراپ باکس، اَم وِی و… مقایسه میکنند و فکر میکنند که این درآمد از همان روزها و سالهای اول برقرار است.
اگر دید درستی از کسب و کار و استارت آپ ندارید توصیه میکنیم که در ابتدا به سراغ مطالعه مقالات زیر بروید.
۱ـ اهمیت کار تیمی پایه اصلی هر استارت آپ
۲ـ مدیریت ارتباط با مشتریان در یک استارت آپ
۳ـ صفر تا صد تولید محتوا در یک استارت آپ نوپا با کمترین هزینه
۴ـ مدیریت پروژههای یک سازمان یا استارت آپ
تعریف استارت آپ به زبان دکتر ویز
در حقیقت تعاریف بسیار مختلفی برای استارت آپها بیان میشود و بسیاری از این تعاریف کامل نیستند و دارای نواقص زیادی هستند که باعث میشود استارت آپ را به طور کامل متوجه نشوید. در نظر داشته باشید که این تعریف آخرین تعریف ارائه شده برای استارت آپ های ایرانی است و ممکن است در سالهای آینده تغییرات اندکی داشته باشد. یک استارت آپ از نظر دکتر ویز باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- کسب و کاری که قصد دارد ارزش آفرین باشد.
- کسب و کاری که پایداری برای اعضای آن دغدغه است و فرصت جو است اما فرصت طلب نیست.
- کسب و کاری که الزاماً مقیاس پذیر نیست. اگر چه طبیعتاً مقیاس پذیری برای آن مزیت و مطلوب است. پس اگر مادر یک خانواده کسب و کاری نوپا ایجاد کند که فقط هزینه ماهیانه آنها را تامین کند و هرگز بزرگ نشود، همین که پایدار باشد، از نظر دکتر ویز یک استارت آپ است.
- کسب و کاری که ممکن است مبتنی بر تکنولوژی های نوین باشد یا نباشد.
- کسب و کاری که هنوز در شرایط ابهام است و دوران نوزادی و کودکی خود را طی میکند.
برای راه اندازی یک استارت آپ نیاز به آموزشهای فراوانی دارید که مسیر پیشرفت کاریتان هموارتر شود اما بهتر است این موضوع را هم در نظر داشته باشید که بسیاری از نکات در راهاندازی یک استارت آپ در هیچ کتاب و آموزشی نیست و در طی مسیر آنها را یاد میگیرید. تجریبات هر استارت آپ ممکن است متناسب با هر حوزه متفاوت باشد.
در مسیر ساخت و راه اندازی استارتاپ در ایران نیاز به یک تیم قوی و باانگیزه نیز دارید که باید از همین الان به فکر آن باشید. البته در مقاله کار تیمی دکتر ویز بهطور کامل کارهای تیمی را شرح دادیم که میتوانید از آن استفاده کنید.
راه اندازی یک استارت آپ در ایران
شاید از خودتان بپرسید که راه اندازی کسب و کار در ایران با دیگر کشورها چه تفاوتی دارد اما باید در نظر بگیرید که هر کشور متناسب با شرایطی که دارد مورد ارزیابی قرار میگیرد. در هنگام راه اندازی یک استارت آپ در کشور ایران باید سعی کنید نسخه MVP یا همان نسخه ابتدایی، دقت زیادی داشته باشید تا بتوانید با ارزیابی درست مشتریان، مدل درستی از کسب و کار را ارائه دهید.
همچنین در کشور ایران ممکن است در شروع یک استارتاپ درگیر کارهای اداری و دولتی بشوید. به همین منظور توصیه میشود که در شروع مسیر یک استارتاپ به سراغ کارهای اداری نروید و تا زمانیکه مجبور نشدهاید مجوزها و سایر کارهای اداری را انجام ندهید تا وقت بیشتری برای استارت آپتان داشته باشید.
برای داشتن یک استارتاپ معمولا یک تیم ۲ نفره یا ۳ نفره مناسب است اما باید در نظر داشته باشید که این تیم باید دارای تخصصهای متفاوتی باشند. در شروع یک استارت آپ توصیه میشود یک شخص کسب و کاری و یک شخص فنی در تیم حضور داشته باشد.
اما اصولیترین کار برای استارت آپ های موفق ایرانی این است که تیم متشکل ۳ شخص با مهارتهای فنی، مارکتینگ و کسبوکاری باشد. شخص فنی در یک تیم استارتاپ وظیفه ساخت فروشگاه اینترنتی و کارهایی از این دست را دارد. شخص مارکتینگ وظیفه بازاریابی را دارد و در شروع مسیر معمولا بازاریابی سنتی و دیجیتال،بر عهده این شخص است.
البته ممکن است بعد از توسعه کسب و کار بازاریابی دیجیتال و سنتی از هم جدا شود و هر کدام را یک نفر برعهده بگیرد اما در شروع مسیر نیازی به این کار نیست و با توجه به محدود بودن بودجههای سازمان باید یک نفر کل بازاریابی را انجام دهد. اما در نهایت شخص کسب و کاری وظیفه مدیریت استارت اپ را برعهده دارد و باید هماهنگی مناسبی بین سایر قسمتهای سازمان ایجاد کند.
در شروع یک استارت آپ معمولا بودجه محدودی وجود دارد که صرف هزینههای اولیه ساخت سایت و دیگر کارها میشود برای همین در چند سال اول نباید روی درآمد استارت آپ حساب کنید.
در استارت آپها یک نقطه سر به سر وجود دارد؛ زمانی یک استارت آپ به نقطه سر به سر میرسد که هزینههای آن با درآمد استارتاپ های ایرانی آن برابر شود. معمولا زمان رسیدن به نقطه سر به سر یک استارتاپ با توجه به بسیاری از پارمترها مختلف است اما حداقل یک تا دو سال زمان میبرد تا یک استارت آپ به نقطه سر به سر برسد.
میزان درآمد استارت آپ
البته در قسمتهای بالا در مورد درآمد یک استارت آپ تا حدی صحبت شد اما اگر استارتاپ را به عنوان یک کار دراز مدت تصور کنید احتمالا به درآمد مناسبی خواهید رسید. برای داشتن یک استارتاپ موفق باید بین ۲ تا ۳ سال زمان صرف کنید. بعد از رد کردن نقطه سر به سر یک استارتاپ معمولا نقطهای وجود دارد که در آن نقطه درآمد استارت آپ بهطور چشمگیری افزایش پیدا میکند. شرکتهایی که در ابتدای این متن هم به آنها اشاره کردیم این نقطه را هم رد کردهاند و توانستهاند به یک درآمد بسیاری پایدار و مناسب برسند.
آمازون، دراپ باکس، اَم وِی و بسیاری از استارتاپ های دیگر از سالها پیش شروع به فعالیت کردهاند و در این سالها بارها چرخش داشتهاند و کسب و کارشان را تغییر دادهاند. بسیاری از کارشناسان مالی و اقتصادی بر این عقیدهاند که کارهای پرسودتری نسبت به استارتاپ وجود دارد اما از طرفی بسیاری از مدیران اعتقاد دارند که این سخن فقط برای سالهای اولیه یک استارتاپ صادق است و بعد از رد کردن نقطه سر به سر و همچنین رد کردن نقطه انفجار درآمدی حاصل میشود که کمتر کسب و کاری میتواند آن را تجربه کند.
این موضوع را هم در نظر بگیرید که برای داشتن یک کسب و کار پررونق معمولا مجبور میشوید تا یک سرمایهگذار جذب کنید. جذب سرمایهگذار گرچه مشکلات و دردسرهای خاص خود را دارد اما باید در نظر داشته باشید که کمک میکند تا رشد شما بهصورت یک تابع نمایی شود. به عبارت دیگر جذب سرمایه گذار پیشرفت استارتاپ شما را رونق میدهد.
پیشنهاد استارت آپ
بسیاری از افرادی که به مجموعه دکتر ویز مراجعه میکنند و میخواهند بهترین استارتاپ های ایران را راهاندازی کنند به دنبال ایده هستند. البته بهتر است این نکته را در نظر داشته باشید که ایده در یک استارت آپ بسیار مهم است اما اگر بهدنبال یک ایده مناسب باشید باید وقت بسیار زیادی را صرف پیدا کردن یک ایده کنید.
ایده خوب میتواند نتیجه زحمات شما را به بهترین شکل بدهد. البته ایدههای خوب و بد ممکن است متناسب با مکان و زمان تغییر کنند اما به هر حال باید در هنگام انتخاب ایده با افراد بسیار زیادی مشورت کنید و از همه جوانب ایده انتخابیتان را بسنجید. انتخاب یک ایده غلط میتواند برای چندین سال وقت و هزینه شما و هم تیمیهایتان را به هدر دهد.
در بسیاری از مواقع ممکن است یک ایده خوب در یک کشور به درآمد زیادی منجر شده باشد و یا یک استارت آپ با یک ایده خاص موفق به جذب سرمایه بسیاری بالا شده باشد. در این شرایط بسیاری از افراد در کشورهای دیگر به فکر راهاندازی کسب و کاری مشابه میشوند اما متاسفانه به این نکته دقت ندارند که شرایط آن مکان جغرافیایی باعث رشد آن ایده شده و ممکن است آن ایده در ایران جوابگو نباشد.
برای مثال شرکتهای بسیاری در سیلیکون ولی و فرانسه مشغول به فعالیتهایی در زمینه اینترنت اشیا هستند تا بتوانند در زمینه هوشمند سازی ساختمانها و ادارات فعالیت کنند. در چند سال گذشته تعدادی از شرکتهای ایرانی نیز شروع به این کار کردند اما متاسفانه بهخاطر تحریمهای خارجی و همچنین نبود فرهنگ هوشمندسازی ساختمانها این طرح مورد استقبال قرار نگرفت و صرفا باعث اتلاف وقت و هزینههای شرکت و تیم شد.
اما همانطور که گفته شد ایدهها دارای تاریخ انقضا هستند. برای مثال ایده ساخت یک فروشگاه اینترنتی یا تاکسی اینترنتی در سالهای قبل بسیار ایده بینظیری بود اما امروز اگر بخواهید یک فروشگاه اینترنتی مانند دیجی کالا داشته باشید نیاز به سرمایه اولیه ۵۰۰ میلیارد تومان دارید که رقم بسیار بزرگی است که این مبلغ برای بیشتر افراد دست نایافتنی است.
همچنین در نظر داشته باشید که تاکسیهای اینترنتی نیز یکی دیگر از ایدههای نابی بودند که در اوایل دهه ۹۰ شمسی بسیار بکر بودند اما امروز به هیچ عنوان ایده خوبی نیستند چراکه رقبای شما در این حوزه منابع مالی و تجربهای بسیار زیادی دارند و رقابت با این تاکسیهای اینترنتی عملا ممکن نیست. البته در مورد فروشگاههای اینترنتی و تاکسیهای اینترنتی میتوانید از تکنیک نیش مارکت استفاده کنید. نیش مارکت به معنای گرفتن گوشههای بازار است.
برای مثال اگر شما بخواهید یک فروشگاه اینترنتی جامع راهاندازی کنید کار سختی و تقریبا غیرممکنی در پیش دارید اما اگر به سراغ راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی در یک حوزه خاص بروید احتمال موفقیت شما افزایش پیدا میکند. برای مثال میتوانید یک فروشگاه تخصصی اسباب بازی بزنید و اگر به موفقیت رسیدید بهصورت تدریجی حوزههای دیگر را نیز اضافه کنید.
فروشگاه مدیسه یکی از فروشگاههای ایرانی است که از همین تکنیک استفاده کرد و ابتدا با پوشاک پا به عرصه فعالیت گذاشت اما در ادامه دستههای بیشتری اضافه کرد و این روزها هم از سوپر مارکت آنلاین خود رونمایی کرده است.
نیش مارکت یا همان نیچ مارکت یکی از مبانی اصلی استارت آپ در سالهای اخیر است که برای توسعه استارت آپ و توسعه کسب و کار موضوع بسیار مناسبی است و میتواند شما را در توسعه کسب و کارتان به ارزیابیهای دقیقی برساند.
انواع استارت آپ
استارت آپها انواع زیادی دارند که شاید برخی از حوزههای استارت آپها حتی به گوش شما هم نخورده باشد. برای مثال استارت آپهایی که در حوزه لاجستیک فعالیت دارند. حوزه لاجستیک یکی از حوزههای استارت آپهاست که در آن تمامی موارد مربوط به حمل و نقل صورت میگیرد. در ایران شرکتهای اسپید و اخیرا شرکت پادرو از بهترین استارت آپهای حوزه لاجستیک هستند.
حوزه فروشگاههای اینترنتی نیز که آنقدر شناختهاند که همه ما حداقل چند باری تجربه خرید از آنها را داشتهایم. البته فروشگاههای اینترنتی در ۲ حوزه کالاهای زود مصرف و کالاهای مصرفی فعالیت دارند.
کالاهای زود مصرف بیشتر به کالاهایی شبیه خوراکیها و مواد غذایی گفته میشود. اما باقی فروشگاههای اینترنتی در همان حوزه کالاهای مصرفی جای میگیرند.
فروشگاههایی که کالاهایی مانند لوازم دیجیتال، پوشاک، قطعات صنعتی و…. را خرید و فروش میکنند تماما در حوزه کالاهای مصرفی شناخته میشوند. اگر در مسیر راهاندازی یک استارت آپ هستید بهتر است دقت داشته باشید که حوزه کالاهای زود مصرف، بازیگران قدرتمند و بزرگی دارد.
پس احتمال موفقیت در این حوزه کمتر از سایر حوزهها است. فروشگاههایی که بهصورت نیش مارکت فعالیت میکنند و در اصطلاح یک فروشگاه تخصصی به حساب میآیند امکان موفقیت بیشتری دارند.
برای مثال فروشگاه اینترنتی لوناتو یک فروشگاه تخصصی عینک است که این روزها به رشد قابل قبولی رسیده است. این فروشگاه با خلاقیتهای فراوانی توانسته مشتریان زیادی جذب کند.
برای مثال زمانیکه شما بهدنبال یک عینک هستید میتوانید داخل سایت ۴ عینک مختلف را انتخاب کنید تا بهصورت رایگان این ۴ عینک را به منزل شما بیاورند و از بین آنها مناسبترین عینک را برای خودتان انتخاب کنید. این کار کمک میکند تا مشتری اعتماد بیشتری به فروشگاه شما داشته باشد و خرید لذتبخشتری را تجربه کند.
معرفی بهترین استارت آپهای جهان
باتوجه به درخواستهای مکرر از تیم دکتر ویز مبنی بر معرفی استارت آپهای برتر، یک لیست ۵۰۰ تایی از بهترین استارتآپهای خارجی را در اختیار شما قرار میدهیم تا به کمک آن بتوانید ایده مناسب خودتان را پیدا کنید. البته در نظر داشته باشید که این لیست صرفا برای ایده گرفتن است و نباید تمامی کسب و کارهای معرفی شده در آن را بهعنوان یک استارت اپ موفق در ایران بررسی کنید.
همانطور که در قسمت قبل هم توضیح داده شد استارتهای موفق خارجی الزما در ایران موفق نیستند و باید ارزیابیهای زیادی در مورد آنها صورت گیرد.
بهتر است برای ارزیابی این ایدهها و بومیسازی آنها از کتاب تست مامان استفاده کنید؛ در این کتاب تمامی نکات برای تستهای یک ایده مطرح شده و میتواند در راه شناسایی ایده کمک زیادی به شما داشته باشد. همچنین برای مشاهده لیست ۵۰۰ تایی میتوانید از این لینک استفاده کنید.
معرفی 55 استارت آپ داخلی و خارجی
- دیجی کالا
در میان استارتاپ های ایرانی دیجی کالا رتبه اول را به خود اختصاص داده است. دیجی کالا استارت آپی کاملاً شناخته شده بوده و نیاز به توضیحات اضافی ندارد.
دیجی کالا با ساخت یک فروشگاه اینترنتی بسیار بزرگ بستری برای خرید انواع محصولات را برای کاربر فراهم کرده و امکان مقایسه محصول در فروشگاه های مختلف را نیز در اختیار کاربر قرار داده است به گونه ای که هر شخصی در ایران قبل از اقدام به خرید محصولی ابتدا اطلاعات و قیمت آن را در این سایت بررسی می کند. دیجی کالا تنها استارتاپ ایرانی می باشد که رتبه 88 را در 100 استارتاپ برتر جهان به خود اختصاص داده است.
- آنتورک
رتبه دوم استارت آپ موفق ایرانی را آنتورک به خود اختصاص داده است. آنتورک ارائه دهنده ی سرویس های تبلیغاتی می باشد. آنتورک کاربران خود را به دو دسته تبلیغات دهنده و تبلیغات گیرنده تقسیم کرده است. سرویس آنتورک هم برای کسانی که قصد تبلیغ محصولات خود را دارند و هم برای کسانی که می خواهند در سایت خود تبلیغات کنند بستری مناسب فراهم کرده تا بتوانند با هم در ارتباط باشند. رتبه جهانی آنتورک 547 می باشد.
- جابینجا
جابینجا نیز استارتاپی مانند آنتورک می باشد با این تفاوت که این استارت آپ دو گروه کارفرما و کارجو را به هم متصل می کند. در جابینجا کارفرماها اطلاعات لازم در مورد مهارت فرد مورد نیاز برای استخدام را در سایت قرار داده و کارجو با ارسال رزومه خود می تواند شانس خود را برای پذیرفته شدن توسط کارفرما امتحان کند. رتبه جهانی جابینجا 567 می باشد.
- ترب
ترب رتبه چهارم استارتاپ های ایرانی نیز از دیگر استارتاپ های موفق ایرانی می باشد که این امکان را به کاربر می دهد که قبل از اقدام به خرید هر محصولی قیمت آن را در انواع فروشگاه ها مقایسه کند و مناسب ترین قیمت را انتخاب کند. رتبه جهانی این استارت آپ 641 می باشد.
- جعبه
جعبه نیز دیگر استارت آپ ایرانی می باشد که کاربران می توانند از طریق اشتراک گذاری ویدیوهای تبلیغاتی به کسب درآمد بپردازند. رتبه جهانی جعبه 789 جهانی می باشد.
- بیدرنگ
بیدرنگ استارت آپی متفاوت می باشد که به ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه بیمه، مالیات و امور حقوقی می پردازد و با مراجعه به این وب سایت به راحتی می توانید مشاوره رایگان در مسائل مختلف حقوقی اعم از بیمه، مالیات، قانون کار و… دریافت منید. همچنین این استارت آپ امکان رزرو وقت آنلاین برای مشاوره حضوری، تلفنی و یا خرید انواع بیمه ها را نیز برای کاربر فراهم کرده است. بیدرنگ رتبه 852 جهانی را به خود اختصاص داده است.
- تکراتور
تکراتور همانطور که از اسمش پیداست یک استارت آپ موفق ایرانی در زمینه ی معرفی تکنولوژی های روز دنیا، سایت های مفید و معتبر در زمینه ی تکنولوژی و سایر مسائل و مفاهیم کاربردی در دنیای تکنولوژی و فناوری برای افراد علاقه مند به حوزه ی فناوری اطلاعات و تکنولوژی می باشد. تکراتور رتبه جهانی 855 را به خود اختصاص داده است.
- اسنپ
اسنپ جزو دسته ی استارتاپ های مربوط به حمل و نقل مسافر و راننده در حوزه ی درون شهری می باشد که از سال 93 فعالیت خود را آغاز کرده است. شما با استفاده از این اپلیکیشن می توانید تمامی رانندگان اطراف خود را به صورت زنده ببینید و با مشخص کردن مبدا و مقصد خود درخواست اسنپ دهید تا نزدیک ترین خودرو در مبدا درخواست شما را قبول کند و تا مقصد همراهیتان کند. همچنین این اپلیکیشن گزینه های جدید دیگری مانند اسنپ مارکت، اسنپ فود، اسنپ دکتر و… را نیز به اپلیکیشن خود اضافه کرده است.
- تپسی
استارت آپ تپسی نیز مانند اسنپ می باشد و از خرداد 95 فعالیت خود را آغاز کرده و بستر مناسبی را برای حمل و نقل مسافران تهرانی فراهم کرده است.
- وب سایت مو تن رو
مو تن رو یک فروشگاه معتبر اینترنتی در زمینه ی محصولات آرایشی و بهداشتی در ایران می باشد که تمامی کالا ها را اصل با گارانتی بازگشت و ارسال سریع در اختیار مشتریان قرار می دهد. این استارتاپ که از سال 95 شروع به فعالیت کرده است مشاوره تخصصی رایگان در حوزه ی لوازم آرایشی و بهداشتی نیز در اختیار کاربر قرار می دهد.
- وب سایت خانومی
استارت آپ خانمی نیز مشابه مو تن رو می باشد و از سال 92 فعالیت خود را آغاز کرده است. این فروشگاه اینترنتی انواع محصولات مراقبتی پوست، مو، ناخن، کرم دور چشم و انواع ادکلن های مردانه و زنانه را با ضمانت بازگشت کالا و گارانتی و تحویل به موقع در اختیار مشتری قرار می دهد.
- وب سایت آرایشی میسلند
این استارت آپ آرایشی اطلاعات جامع و دقیق از محصولات آرایشی و بهداشتی در اختیار خریدار قرار می دهد که تمامی این اطلاعات توسط شرکت تولید کننده ارائه شده و در کنار آن تجربیات چندین مرجع متخصص در حوزه ی لوازم آرایشی نیز قرار داده شده است. از سال 93 فعالیت خود را آغاز کرده و با اطلاعات دقیقی که کاربران از سراسر دنیا در اختیار مشتری قرار می دهند این امکان فراهم شده که بتوان با خیال آسوده محصول مورد نظر را خریداری کرد.
- نوار
نوار استارتاپی ایرانی در حوزه ی پادکست صوتی می باشد که با همکاری ناشرین و گوینده های حرفه ای محتواهای صوتی را گردآوری و در سه نسخه اندروید، iOS و وب منتشر می کند. از سال 92 فعالیت خود را آغاز کرده و بستر مناسبی را برای افراد علاقه مند به کتاب که زمان خواندن کتاب را ندارند به صورت صوتی فراهم کرده است.
- پریوا
این استارت آپ ایرانی که از سال 98 فعالیت خود را آغاز کرده است پادکست های صوتی مناسب برای کودکان و نوجوانان را گردآوری و فراهم کرده است. پریوا شامل پنل های تفکیک شده برای هر کاربر به صورت مجزا می باشد و امکان ارتباط بین ناشران و مولفان و خوانندگان را نیز فراهم کرده است.
- تلوبیون 90
استارت آپ تلوبیون که از سال 90 فعالیت خود را آغاز کرده است یک اپلیکیشن در بستر موبایل و وب سایت می باشد که به پخش زنده و آرشیو صدا و سیما می پردازد.
- نماوا
نماوا استارتاپی آنلاین می باشد که تمامی فیلم و سریال های جدید ایرانی و خارجی، انیمیشن های ایرانی و خارجی را به صورت وب سایت و موبایل در اختیار کاربر قرار می دهد. این استارت آپ برای مشترکین اینترنت های شاتل، همراه اول، آسیاتک، های وب، مخابرات و… بدون مصرف ترافیک اینترنت می باشد.
- فیلیمو
فیلیو از اپلیکیشن های پخش سریال و فیلم می باشد که از بهمن 93 استارت خورده است. از نقاط قوت فیلیمو می توان به قابلیت تنظیم کیفیت فیلم با توجه به سرعت اینترنت اشاره کرد.
- پزشک خوب
پزشک خوب یک استارت آپ در حوزه ی پزشک و سلامت می باشد که در این سایت زمان های خالی پزشکان و نوبت گرفتن آنلاین برای کاربر فراهم شده است. همچنین قابلیت مشاهده نزدیک ترین پزشکان و امکانات درمانی با توجه به لوکیشن کاربر و مشاهده نظرات کاربران در مورد هر پزشک وجود دارد.
- درمانکده
درمانکده سامانه ی نوبت دهی آنلاین مطب پزشکان و دندانپزشکان به همراه دانستنی های سلامت می باشد.
- دکتر ساینا
یک استارت آپ تشکیل شده از مجموعه ای از اطلاعات گوناگون در حوزه های مختلف پزشکی و معرفی انواع بیماری ها، پزشکان، مراکز درمانی و داروخانه ها می باشد.
- اٌکالا
فروشگاه آنلاین افق کوروش که در سال 96 استارت زده شد و تمامی محصولات عرضه شده در فروشگاه زنجیره ای کوروش را عرضه می کند.
- سبزی من
فروشگاه آنلاین ارائه دهنده انواع سبزیجات و صیفی جات درب منزل
- بیار
استارت آپ شبکه ای بیار که تعداد زیادی از فروشگاه ها و سوپرمارکت ها را گرد هم آورده و با شناسایی لوکیشن شما محصول مورد نظر را در نزدیک ترین سوپرمارکت به شما جست و جو کرده و با ارسال رایگان درب منزل به شما تحویل می دهد. همچنین امکان پرداخت آنلاین و نقدی درب منزل برای کاربر در این سایت فراهم شده تا لذت خریدی سریع و آسان را تجربه کنید.
- ژاکت
وب سایتی بروز و موفق در حوزه ی فروش و معرفی انواع قالب های سایت، افزونه وردپرس، هاست، دامنه و… به همراه راهنمایی و معرفی هر یک از موارد بالا در کنار مقالات مفید در مورد سئو و بهینه سازی سایت و…
- Rigetti استارتاپی با هدف توسعهی رایانش کوانتومی
شرکت استارت آپ Rigetti Computing در صدد توسعه ی فناوری با کمک کامپیوترهای کوانتومی پرقدرت می باشد و به دنبال ساخت کسب و کاری جدید است تا چیپ های پردازش کوانتومی بسازد.
- Pindrop توقف کلاهبرداریهای صوتی
استارت آپ تشخیص و آنالیز صدای افراد و تشخیص صدای واقعی از صدای ساخته شده با کامپیوتر و تشخیص تقلید صدا. Pindropکلاهبرداری هایی که به وسیله ی تقلید صدا صورت می گیرد را شناسایی میکند و سالانه مقدار زیادی در نهادهای اقتصادی صرفه جویی می شود.
- MOVEWITH کلاسهای جهانی تناسب اندام در موبایل
باشگاهی مدرن با انواع تمرینات جسمی و ذهنی به صورت مجزا برای هر فرد که به هر شخص برنامه تناسب اندام مجزا توسط مربیان مشهور داده می شود.
29.Zuma Pizza ربات پیتزا پز
استفاده از ربات های پیتزا پز در آشپزخانه به منظور سرعت بخشیدن به کارها و رساندن غذای داغ و تازه به مشتری.
30.Ripple استفاده از بلاکچین برای پرداختهای بینالمللی
استارت آپ شبکه ای که از فناوری بلاک چین نهفته در بیت کوین استفاده می کند تا هر فرد به راحتی بتواند بدون حضور در بانک پول را در بستری امن و مطمئن به هر کسی در هرجای دنیا انتقال دهد. مدیر عامل ریپل از مدیران با سابقه یاهو می باشد.
31.Duo Security امنتر کردن پسوردها
این یک استارت آپ میلیاردی می باشد که در حال حاضر ارزش آن بیش از یک میلیارد دلار می باشد و 3 سال است که استارت خورده و به سرعت در حال پیشرفت است. کار آن به این صورت است که قبل از وصل شدن شبکه ای به شرکت سلامت و بدون ویروس بودن دیوایس چک می شود و همین امر از بسیاری از هک شدن ها جلوگیری می کند.
32.Hudl آنالیز حرفهای برای ورزشکاران در همهی سطوح
این استارت آپ حرفه ای که در باشگاه های مطرح و بزرگ دنیا مانند منچستریونایتد و تیم بسکتبال آمریکا و… استفاده می شود آنالیز عملکرد ورزشکاران در هر سطحی را در قالب ویدیو برای بررسی دقیق و تحلیلی برای مربی آپلود می کند.
33.Dia&Co مد برای زنان سایز بزرگ
استارت آپ متفاوت که بهترین نمونه های لباس های زنانه را مخصوص خانم های سایز رک فراهم کرده است.
- Molekule ازبینبردن آلودگیها با نانوتکنولوژی
یک استارت آپ جدید که هوا را به خوبی تصفیه کرد و از فناوری نانو بهره مند است و آلودگی ها را در سطح مولکولی در محیط های بسته و کوچک از بین برده و جلوی پخش عوامل ناسالم را می گیرد.
35.Handshake لینکدینی برای دانشجویان
هندشیک شبکه ای گسترده در حوزه ی استخدام و کاریابی برای دانشجویان جویای کار می باشد که رکورد 450 دانشگاه و 6 میلیون دانشجو و 100 ها نفر کارفرما را به ثبت رسانده است.
چه کاری انجام میدهد؟
36.Roblox دنیای بازیای محصول دست بچهها و برای بچهها
بازی آنلاین رابلاکس یک بازی مناسب برای بچه ها می باشد که کودکان از آن برای ساخت دنیایی سه بعدی و بازی با یکدیگر بهره می برند.
37.Lola برندی جذاب برای محصولات زنانه
لولا یک استارت آپ موفق و جذاب در حوزه ی محصولات 100% کتان ارگانیک زنانه می باشد که مستقیماً به درب منزل فرستاده می شود و فقط مختص بانوان می باشد.
- Function of Beauty شامپوی شخصی
ایده ای جذاب برای ساخت شامپوی شخصی با فرمولاسیون خاص برای هر فرد متناسب با علایق و جنس موی فرد.
39.Citizen اطلاعدادن موقعیتهای اضطراری به افراد عادی
از معدود اپلیکیشن های ضروری که هر فرد باید در گوشی خود داشته باشد می باشد که حوادثی که در حوالی شما اتفاق می افتد را به شما اطلاع می دهد و شما را ایمن می سازد.
40.Toast نرمافزار مدیریت رستوران
تست یک استارت آپ رستورانی می باشد و به گونه ای به اسنپ فود نیز شباهت دارد و همه ی کارهای رستوران، گرفتن سفارش مشتریان تا سفارش مواد غذایی را نیز می توان با آن انجام داد.
41.Wag اپلیکیشنی برای بهگردشبردن سگها
با استفاده از این اپلیکیشن می توان افراد مطمئن را برای گردش و بیرون بردن سگ های خانگی پیدا کرد.
42.Celmatix اطلاعات پزشکی شخصیسازیشده برای زنان
یک استارت آپ پزشکی اختصاصی در حوزه ی سلامت باروری زنان می باشد و به دنبال حل مشکلاتی است که مانع از باروری زنان می شود.
43.ServiceTitan اپلیکیشنی برای متخصصان خدمات منزل
این اپلیکیشن با گرد هم آوری افرادی که کارهای خانه از جمله لوله کشی، تهویه، نظافت، برق کاری و… انجام می دهند اقدام به ساخت اپلیکیشن کرده است که به راحتی با استفاده از آن بتوان فرد متخصص یا کارگر ساده را با استفاده از برنامه به راحتی انتخاب کند.
44.Keybase اپلیکیشن رایگان برای رمزگذاری ارتباطات
اپلیکیشن قفل کردن اطلاعات شخصی، پیام ها، چت ها، تصاویر و… به صورت مجزا
45.Secret Double Octopus خداحافظی با پسورد
نرم افزاری که به شما امکان ورود به حساب های مختلف تان را بدون وارد کردن پسورد و با ایمنی کامل فراهم می کند.
46.Ayenda Rooms
این اپلیکیشن مخصوص سیستم مدیریتی برای هتل های مستقل در کلمبیا می باشد. هتل هایی که از این اپلیکیشن استفاده می کنند و فعالیتشان زیر نظر آن می باشد به طور کامل سرویس های مدیریت ملک و رزرو و همچنین امکانات رفاهی، صبحانه، نهار، شام و… آن ها تامین می شود و تاثیر مثبت و چشم گیری در افزایش مشتری داشته است.
- ترلو
یک استارتاپ عالی برای مدیریت و راهبرد پروژه و یا سایر برنامه های شخصی و عمومی می باشد که امکان ایجاد ستون و کارت برای نظم دهی به آن وجود دارد.
- آمازون
بزرگترین فروشگاه اینترنتی جهان است که اطلاعات و مشخصات دقیق محصولات همراه با بارکد و… در این سایت قرار داده می شود و به عنوانی می توان آن را بزرگترین مرجع برای پیدا کردن اطلاعات درست یک محصول دانست که جزو چهار ابر غول جهان در حوزه ی فناوری می باشد.
- Compound
اپلیکیشنی مخصوص خرید خانه در کلان شهر هایی مانند نیویورک و سانفرانسیسکو می باشد. امکاناتی نظیر وام دادن توسط بنیان گذار این شرکت از دیگر امکانات آن می باشد.
- اسلاید برتر
ساخت و طراحی بنرها و پاورپوینت های حرفه ای
- کانوا CANVA
نرم افزار ساخت تم، ویدیو، میکس و… در بستر موبایل
- پشتیبان وردپرس
استارت آپ ارائه خدمات پشتیبانی برای وب سایت های وردپرس
53. مبنای وردپرس
بستری مناسب برای دانلود رایگان و یا خرید انواع قالب ها، افزونه ها و پلاگین و مطالب آموزشی در حوزه ی سئو و بهینه سازی
- کادو رنگی
ارائه انواع کادوهای مناسبتی با کیفیت و قیمت مناسب
- کادوچی
ارائه انواع کادوها با بسته بندی شیک با امکان ارسال برای فرد مورد نظر یا خود مشتری درب منزل
برخی از سوالات رایج
ویژگی یک شغل خوب چیست؟
در یک جمله ویژگیهای یک شغل خوب، همسو با ویژگیها و خواستههای فردی است، که به دنبال یافتن و انجام شغل زندگیاش میگردد.
ویژگی های یک کسب و کار موفق چیست؟
- کسب و کاری که قصد دارد ارزش آفرین باشد.
- کسب و کاری که پایداری برای اعضای آن دغدغه است.
- کسب و کاری که الزاماً مقیاس پذیر نیست.
- کسب و کاری که ممکن است مبتنی بر تکنولوژی های نوین باشد یا نباشد.
- کسب و کاری که هنوز در شرایط ابهام است.
تفاوت راه اندازی کسب و کار در ایران با سایر کشورها چیست؟
در هنگام راه اندازی یک استارت آپ در کشور ایران باید سعی کنید نسخه MVP یا همان نسخه ابتدایی، دقت زیادی داشته باشید تا بتوانید با ارزیابی درست مشتریان، مدل درستی از کسب و کار را ارائه دهید.
درباره تیم تحقیقات دکتر پدرام شهدوست
دکتر پدرام شهدوست علاوه بر تحصیلات عالیه فنی مهندسی در دانشگاه علم و صنعت ایران و ارائه مقالات علمی فراوان در این زمینه، با تحقیق و تفحص و تحصیلات آکادمیک در زمینه خود شناسی و با برگزار کردن بیش از 2000 ساعت دوره های تخصصی در ایران و خارج از ایران. ایشان معتقد است که انسانها میتوانند به تمام اهداف و آرزوهایی که حتی از فکر کردن به آن هم ترس بر وجودشان حاکم میشود دست پیدا کنند و تنها نیاز به داشتن آموزههای مناسب دارند که در این سلسله سمینارها و کارگاهها ارائه میشود.
نوشته های بیشتر از تیم تحقیقات دکتر پدرام شهدوست
دیدگاهتان را بنویسید