کاملترین “لیست کلمات محترمانه” 99 کلمه لاکچری برای شما!

محترمانه صحبت کردن یکی از فضیلتهای اخلاقی برتر است که کمتر کسی به آن توجه میکند. حدود 90 درصد افراد دایره لغات محدودی دارند و در گفتگوهای روزانه خود تنها از چند کلمه معیار استفاده میکنند. معمولاً افرادی که دایره لغاتشان محدود است، تاثیر کمی هم روی دیگران میگذارند. بزرگان مذهبی و علمی جهان به کرار در مورد اهمیت کلمات صحبت کردهاند. در این مطلب موضوع «محترمانه صحبت کردن» را از زوایای مختلف مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.
همینطور برای اینکه بتوانیم محترمانه صحبت کنیم، راهکارهای عملی را ارائه خواهیم داد و 99 کلمه را در قالب لیست کلمات محترمانه به شما معرفی میکنیم. پس لطفاً تا انتهای این مطلب با ما همراه بمانید. همچنین برای مطالعه بیشتر این بحث مقاله «چگونه باکلاس صحبت کنیم؟؟ لیست جملات شیک و باکلاس در حرف زدن…» را مطالعه کنید.
چرا باید محترمانه صحبت کنیم؟
محترمانه صحبت کردن یکی از مهمترین عواملی است که میتواند ارزش و اعتبار ما را در جامعه بالاتر ببرد و موجب توسعه فردی در ما بشود. حتماً شما هم متوجه شدهاید که گفتگو با برخی از افراد بسیار لذتبخش بوده و کفتگو با برخی دیگر بسیار اذیتکننده است. بهخصوص در مهمانیها وقتی با فردی برخورد میکنیم که از کلمات نامناسب در بین حرفهای خود استفاده میکند، همه افراد حاضر در آن مهمانی دوست دارند که هرچه زودتر سخنان آن فرد به پایان برسد.
این در حالی است که اگر در مهمانی فرد شیرینسخن و تاثیرگذاری حضور داشته باشد، همه افراد حاضر در جمع، ترجیح میدهند ساکت بمانند تا حرفهای آن فرد را گوش بدهند. با همین مثال ساده میتوانیم به اهمیت درست و محترمانه سخن گفتن پی بریم.
وقتی ما یاد بگیریم محترمانه صحبت کنیم، در مکانهای مختلف «ادارات، مهمانیها، جمعهای دوستانه، جلسات کاری» کار ما زودتر راه میافتد و دیگر افراد بیشتر روی حرفهای ما حساب میکنند. تصور کنید در هنگام مراجعه به یک اداره، با لحنی بسیار محترمانه با کارمند آن اداره صحبت کنید و فردی دیگر هم حضور داشته باشد که با لحن نامناسب و رکیک با کارمند صحبت کند.
به نظر شما در این حالت، آن کارمند کار کدام یک از شما را زودتر راه میاندازد؟! مثالهای زیادی از این دست در ذهن ما وجود دارد که مرور آنها، اهمیت محترمانه سخن گفتن را برای ما روشن میکند.
سخنان بزرگان در مورد تاثیر کلام
همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم، بزرگان جهان اهمیت زیادی برای محترمانه سخن گفتن قائل بودهاند. بنابراین در این مطلب میخواهیم در کنار لیست کلمات محترمانه، بخشی از سخنان بزرگان در مورد سخن گفتن را نیز با شما به اشتراک بگذاریم:
- «از کلام تو بر تو حکم خواهد شد.»
عیسی مسیح (ع) - «سخن وقتی شیرین باشد «تعریف» است، اما وقتی که خیلی شیرین شد، «تملق» میشود.»
شکسپیر (شاعر و نمایشنامهنویس مشهور انگلیسی) - «سخن باید به گونهای گفت که همگان بفهمند. هم طفل دبستانی و هم پیر روحانی.»
ژان ژاک روسو (فیلسوف، آهنگساز و نویسنده نامدار فرانسوی) - «اگر سخن نبود علم و دانش هم نبود و بشر فرقی با حیوانات نداشت.»
ادگار آلنپو (شاعر، منتقد ادبی و نویسنده آمریکایی) - «سخنان پست، آدمهای حقیر را جذب و خردمندان را فراری میدهد.»
حکیم ارد بزرگ - «هیچ سخنی نیست که به نوعی در شنونده اثر نکند.»
آلفونس کار (نویسنده، روزنامهنگار و طنزنویس فرانسوی)
با توجه به این سخنان میتوان نتیجه گرفت که هر سخن به صورت مثبت یا منفی در مخاطب اثر میکند و چه بهتر که سخنان ما تاثیر خوب و مثبتی بر روی مخاطبین ما بگذارد. ساده و روان سخن گفتن و دوری از تعریفهای بیجا و تملق از جمله درسهایی است که میتوان از این بزرگان آموخت.
برای اینکه محترمانه صحبت کنیم، باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟
برای اینکه بتوانیم محترمانه صحبت کنیم، ابتدا باید یک لیست کلمات محترمانه برای خود داشته باشیم تا شیوه سخن گفتن ما به طرف محترمانهگویی تمایل پیدا کند. مطمئناً محترمانه صحبت کردن نیز مانند ایجاد هر عادت تازه به تمرین، تکرار و استمرار نیاز دارد. بنابراین قبل از معرفی لیست کلمات محترمانه، یک سری نکات را بررسی میکنیم که میتوانند در مسیر بهتر صحبت کردن، به ما کمک کنند. این نکات به قرار زیر هستند:
-
مطالعه کنید
یکی از دلایل محدود بودن دایره لغات هرکس به مطالعه کم آن فرد مربوط میشود. کسی که هر روز چند دقیقه را به مطالعه کردن اختصاص دهد، بهصورت ناخودآگاه یاد میگیرد از کلمات بهتری در مکالمات خود استفاده کند. کتابها همیشه بهترین راهنمایان ما برای بهتر شدن هستند. برای بهتر شدن در صحبت کردن هم بیشتر از هر چیز میتوان روی مطالعه کردن حساب کرد. بنابراین سعی کنید از این به بعد روزانه چند دقیقه (پنج دقیقه تا نیم ساعت) را به مطالعه کتابهای مفید و تاثیرگذار اختصاص دهید.
-
لبخند بزنید
وقتی همراه سخنان خود، لبخند مناسبی هم به لب داشته باشید، همین لبخند تاثیر گفتار شما را چند برابر میکند. لبخند زدن حتی از پشت تلفن هم قابل تشخیص است. پس حتی در زمانهایی که به صورت تلفنی با کسی گفتگو میکنید، لبخند بزنید. خندیدن با صدای پایین در جای مناسب و لبخند زدن نه تنها تاثیر سخن شما را عمیقتر میکند، بلکه باعث جذابیت بیشتر شما نیز میشود.
-
از هر فرصتی برای تمرین کردن استفاده کنید
لیست کلمات محترمانه و جملات با ارزش خود را برای افراد خاص نگه ندارید. سعی کنید با همه آدمها محترمانه و عالی برخورد کنید. بنابراین در گفتگو با بچهها، رانندگان تاکسی، فروشندگان، همکاران و …. محترمانه صحبت کردن را تمرین کنید. آنگاه متوجه خواهید شد که کلام شما چقدر میتواند حال خودتان و مخاطبین شما را بهتر کرده و انرژی زیادی به خودتان و آنها ببخشید.
-
شنونده خوبی باشید
ممکن است فردی بسیار خوشسخن باشد اما فراموش کند به دیگران نیز فرصت حرف زدن بدهد. این کار به اندازه بد حرف زدن میتواند دیگران را آزار دهد. به همین خاطر یادتان باشد به اندازهای صحبت کنید که دیگران خسته نشوند و به ایشان هم فرصت اظهار نظر بدهید. گاهی برای تاثیرگذاری بر دیگران، فقط کافیست شنونده خوبی برای آنها باشید.
-
هیجانات خود را کنترل کنید
برخی از افراد وقتی آرام و ریلکس هستند، بسیار محترمانه صحبت میکنند، اما وقتی عصبانی میشوند لفظ صحبت کردن آنها به کلی تغییر میکند. برای اینکه بتوانید همیشه و در هر حالی به صورتی جذاب و تاثیرگذار سخن بگویید، بهتر است هیجانات خود را در حالتهای مختلف مانند حالت عصبانیت، استرس، ترس و …. کنترل کنید. پیشنهاد میکنیم مقاله ” استرس چیست ؟ رایج ترین علت ها + درمان سریع و دائمی استرس ” را جهت کنترل استرس درونی خودمطالعه نمایید.
-
ابتدا با نزدیکان خود محترمانه صحبت کنید
بهتر است محترمانه صحبت کردن را ابتدا با خانواده و نزدیکان خود تمرین کنید. این افراد بیشتر از هرکس دیگر لیاقت دارند تا مورد عزت و احترام شما قرار بگیرند. بنابراین لیست کلمات محترمانه خود را برای رئیس یا همکاران خاصتان کنار نگذارید و بیشتر از هرکس دیگر با خانواده خود به خوبی صحبت کنید. زیباترین کلمات ممکن را در گفتگو با نزدیکان خود به کار ببرید تا ضمن بهتر شدن طرز صحبت کردنتان، عزت نفس شما نیز تقویت شود.
-
کلمه «لطفاً» را هرگز فراموش نکنید
هر درخواستی که بدون کلمه «لطفاً» انجام شود، حالتی آمرانه پیدا کرده و باعث رنجش خاطر طرف مقابلتان میشود. تصور کنید فردی مرتب بگوید: «درب را ببند، برایم آب بیاور، تلویزیون را خاموش کن و ….» و فردی دیگری همین جملات را به شیوهای دیگر بیان کند: «لطفاً درب را ببند، لطفاً برایم کمی آب بیاور، لطفاً اگر امکان دارد تلویزیون را خاموش کن و ….» شما میتوانید تفاوت بین این دو لفظ را بهراحتی احساس کنید. تنها واژهای که تنوانسته است لحن امرکننده اول را به لحن محترمانه دوم تبدیل کند، استفاده از کلمه «لطفاً» بوده است. پس این کلمه را همواره همراه با هر درخواست خود عنوان کنید.
-
گاهی سؤال بپرسید؟
اگر مطمئن نیستید که حرفهای شما برای طرف مقابلتان اهمیت دارد یا خیر، از وی سؤال بپرسید. و از تکنیک پرسشگری استفاده کنید مثلاً وقتی با کسی تماس میگیرید، میتوانید پس از سلام و احوالپرسی، از وی بپرسید: «وقت مناسبی تماس گرفتهام؟ امکانش هست چند دقیقهای صحبت کنیم؟» اگر جواب طرف مقابل مثبت باشد، شما به راحتی میتوانید گفتگوی خود را آغاز کنید.
اما اگر جوابش منفی باشد، میتوانید زمان مناسبتری با وی تماس بگیرید. در گفتگوهای حضوری خود نیز میتوایند بپرسید: «آیا این موضوع برایت جذابیت داره؟ دوست داری بیشتر در این باره صحبت کنیم؟» با سؤال پرسیدن میتوانید به مقدار اشتیاق طرف مقابلتان پی ببرید و با اعتمادبهنفس بیشتری صحبت کنید. همچنین می توانید جهت مطالعه بیشتر مقاله ” چگونه احوالپرسی کنیم؟ 44 جمله مودبانه جهت احوالپرسی | فن بیان در احوالپرسی ” را مطالعه نمایید.
-
مکث کنید
اگر در گفتگوهای شما مباحثی پیش آمد که پاسخگویی به آنها برایتان دشوار بود، مکث کنید. ذهن شما آنقدر هوشمند است که میتواند در طی چند ثانیه مکث هم، بخش اعظمی از افکار شما را مرتب کرده و به شما کمک کند جواب مناسبی را ارائه دهید. بیشتر اشتباهاتی که در هنگام صحبت کردن پیش میآید، به دلیل نبود مکث در صحبتهای ماست. بنابراین یاد بگیرید در بین صحبتهای خود گاهی مکث کنید.
-
شمرده صحبت کنید
شمرده صحبت کردن یکی از مهمترین عواملی است که باعث میشود طرفهای مقابل و مخاطبین ما به درستی متوجه منظور ما شوند. این در حالی است که اگر باعجله و پشت سرهم صحبت کنیم، ممکن است مخاطبین به درستی متوجه صحبتهای ما نشوند که در این حالت جذابیت کلام ما به شدت کاهش پیدا میکند.
پس سعی کنید از این به بعد بسیار شمرده و آرام حرف بزنید. برای شمرده صحبت کردن تمارین خاصی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
لیست 99 کلمه لاکچری و محترمانه برای شما
بالاخره به لیست کلمات محترمانه ی این مطلب رسیدیم. شما با در نظر گرفتن نکات فوق و عمل به آنها میتوانید از کلمات موجود در لیست زیر نیز به بهترین شیوه ممکن استفاده کنید. کلمات موجود در لیست کلمات محترمانه این متن به قرار زیر هستند:
- شگفتانگیز
مثال: «واقعاً شگفتانگیز بود – چنین چیز شگفتانگیزی را تا به آن روز ندیده بودم» - باشکوه
مثال: «مراسم بسیار باشکوهی بود – خانه باشکوهی دارید» - خرسند
مثال: «از دیدار مجدد شما خرسندم – از رضایت شما خرسندم – از لطف شما خرسندیم» - ارزشمند
مثال: «کار ارزشمندی انجام دادی – کار شما برای من بسیار ارزشمند بود» - بیم
مثال: «من هیچ بیمی نسبت به آن ندارم» - بهترین
مثال: «این بهترین اتفاقی بود که میتوانست برای من بیفتند» - زیباترین
مثال: «او زیباترین فردی بود که تا به آن روز دیده بودم – او کیک را به زیباترین شیوه ممکن تزئین کرده بود» - آرامشبخش
مثال: «شب آرامشبخشی است – او حقیقتاً فرد آرامشبخشی است» - مهربان
مثال: «شما بسیار مهربان هستید» - شیک
مثال: «خانهتان دکوراسیون شیکی دارد» - مصمم
مثال: «من مصمم بودم که آن کار را به انجام برسانم.» - مهیج
مثال: «من عاشق بازهای مهیج هستم.» - شیوا
مثال: «شیوا و رسا صحبت میکرد.» - سربلند
مثال: «سربلند هستم.»
- خارقالعاده
مثال: «این خارقالعادهترین اتفاقی است که میتواند برای من بیفتد!» - افسانهای
مثال: «آن شب داستانهای افسانهای برای هم تعریف کردیم.» - ممتاز
مثال: «او یکی از افراد ممتاز در آن مرحله بود.» - استثنایی
مثال: «آن یک مورد استثنایی بود که دیگر هرگز تکرار نشد.» - عالی
مثال: «مثل همیشه عالی هستم.» - درخشان
مثال: «بسیار درخشان بود.» - درجه یک
مثال: «اجناس آن فروشگاه همگی درجه یک بودند.» - تماشایی
مثال: «منظره تماشایی بود.» - خاص
مثال: «یک مورد خاص برای شما سراغ دارم.» - شکستناپذیر
مثال: «او شکستناپذیر بود.» - تسلط
مثال: «بر این کار تسلط کامل دارم.» - امیدوار
مثال: «همیشه امیدوار هستم.» - اعلی
مثال: «در حد اعلی بود.» - جذاب
مثال: «هرکسی میخواهد جذاب باشد.» - الهام
مثال: «به من الهام شد که این کار را انجام دهم.» - متحیر
مثال: «متحیر شدم.» - بشاش
مثال: «چهره بشاشی داشت.» - کامل
مثال: «هیچکس کامل نیست.» - ایدهآل
مثال: «باید به یک مورد ایدهآلتر فکر کرد.» - بنیادی
مثال: «این یکی از باورهای بنیادی ایرانیها است.»
- مشتاق
مثال: «برای رفتن به آنجا بسیار مشتاقم.» - علاقهمند
مثال: «من به شما علاقهمند هستم!» - نشاط
مثال: «این حرکت باعث نشاط میشود.» - هیاهو
مثال: «در هیاهوی آن شب گرفتار شدم.» - فرهنگ
مثال: «این مورد در فرهنگ ما هم وجود دارد.» - اندیشه
مثال: «همیشه در اندیشه کمک به او بودم.» - امکان
مثال: «فکر نمیکردم امکان صعود به چنین قلهای هم وجود داشته باشه!» - خوشپوش
مثال: «خوشپوش بودن باعث جذابیت میشود.» - خوشتیپ
مثال: «بسیار خوشتیپ هستید.» - خاطرانگیز
مثال: «برای همه ما سفر خاطرانگیزی بود.» - خلأ
مثال: «انگار در خلأ بودم.» - خواستن
مثال: «همیشه میخواستم یک معلم باشم.» - توانستن
مثال: «بالاخره توانستم آن حس را تجربه کنم!» - خوشخوراک
مثال: «پسرم ماشالله خوش خوراکه » - خوشفکر
مثال: «دوست خوشفکری داشتم.» - خوشصحبت
مثال: «مادربزرگم بسیار خوشصحبت بود.» - دوستداشتنی
مثال: «یک کودک دوستداشتنی در آنجا به من سلام کرد!» - تازه
مثال: «چیز تازهای نبود.» - تاسف
مثال: «بخاطر این اتفاق متاسفم!» - شماتت
مثال: «او مرا برای این کار شماتت کرد.» - به مراتب
مثال: «آن کوه به مراتب بزرگتر از قبلی بود.» - باور
مثال: «من باور داشتم، به همین خاطر این اتفاق افتاد!» - گرانبها
مثال: «تجربه گرانبهایی بود.» - سعاتمند
مثال: «موجب سعاتمندی وی شد.» - بینظیر
مثال: «واقعاً بینظیر بود.» - بهخصوص
مثال: «بهخصوص در آن مکان بسیار جلب توجه میکرد.» - گیرا
مثال: «نگاه گیرایی داشت.» - شادمان
مثال: «همگی شادمان بودیم.» - ملموس
مثال: «ملموس بود – ملموس است (قابل لمس)» - ناملموس
مثال: «بسیار ناملموس بود!» - فاتح
مثال: «او در نهایت فاتح آن میدان شد!» - متشکر
مثال: «متشکرم – بابت انجام چنین کاری از شما متشکر هستم!» - لطف
مثال: «لطف دارید – لطف کردید – این نهایت لطف شما را میرساند» - عزت
مثال: «انسان هرگز نباید عزت خود را فدای چنین حقارتی کند!» - آرام
مثال: «آن روز کاملاً آرام بودم.» - علاقه
مثال: «علاقه زیادی به این کار دارم.» - ایشان
مثال: «ایشان آن کار را انجام دادند.» - اعتماد
مثال: «اعتماد من را جلب کرد!» - شما
مثال: «شما در آنجا حضور داشتید (بهجای، تو اونجا بودی!)» - شهود
مثال: «بعضی از انسانها صاحب شهود هستند.» - قلب
مثال: «قلبم آرام گرفت.» - قوا
مثال: «با تمام قوا به پیش رفتیم!» - صاحب نظر
مثال: «او خودش در این امر صاحب نظر بود.» - قانون طبیعت
مثال: «تغییر قانون طبیعت است!» - رضایت
مثال: «من رضایت خودم را اعلام کردم!» - آکام
مثال: «در آکام همان اتفاق بارها تکرار شد!» - هنگفت
مثال: «درآمد هنگفتی از آن کار کسب کردم!» - مجلل
مثال: «تالار مجللی داشت – هتل بسیار مجللی بود» - نخستین
مثال: «این نخستین تجربه من بود.» - نهاد
مثال: «در نهاد هر انسانی وجود دارد.» - پدیده
مثال: «پدیده نادری بود – پدیده زیبایی بود» - بینهایت
مثال: «بینهایت سپاسگرازم – بینهایت لطف کردید – بینهایت خوشحال شدم» - ریاست
مثال: «ایشان ریاست آن مجموعه را بر عهده داشتند!» - فرخنده
مثال: «اتفاق فرخندهای بود.» - ادراک
مثال: «فراتر از ادراک بشر بود.» - عمیق
مثال: «تفکر عمیقی دارد.» - تلألؤ
مثال: «در میان تلألؤ آب زیر خورشید میدرخشید» - فرآیند
مثال: «این کار فرآیند سادهای دارد.» - فرا
«این اتفاق فراتر از تصور من بود.» - ماوراء
مثال: «در ماورای این حادثه، حکمتی وجود دارد» - فنا
مثال: «همه چیز را به فنا داد.» - ابد
مثال: «میخواستم تا ابد در آنجا بمانم.» - نهایی
مثال: «قرارداد را نهایی کردیم.» - موافق
مثال: «با شما موافقم» - قطعاً
مثال: «قطعاً این اتفاق خواهد افتاد.»
این لیست کلمات محترمانه و لاکچری در زبان فارسی میتواند تا صدها مورد دیگر هم ادامه داشته باشد. شما میتوانید کلمات بیشتری را نیز به لیست کلمات محترمانه مخصوص به خود اضافه کنید. همچین میتوانید برخی از واژهها را که دوست ندارید، از آن حذف کنید. بهرحال به اندازه انسانهایی که روی کره زمین زندگی میکنند، عادتها، رفتارها، سلایق و شیوه صبحت کردن متفاوت وجود دارد. بنابراین با توجه به لیست کلمات محترمانه و نکاتی که عنوان کردیم، یک شیوه خاص صحبت کردن جذاب برای خود ایجاد کنید. برای مطالعه بیشتر این بحث مقاله «50 جواب تشکر عالی: 1-انجام وظیفه بود 2-شما محبت دارید و …» را مطالعه کنید.
سخن نهایی
استفاده از لیست کلمات محترمانه در کنار نکاتی که در این مطلب عنوان کردیم، میتواند شما را به یک فرد خوشصحبت، خوشنشین و جذاب تبدیل کند. یادتان باشد هیچکدام از واژگانی که در لیست کلمات محترمانه و کلمات لاکچری که به شما معرفی کردیم، به یکباره و یکشبه وارد فرهنگ لغات شما نمیشوند. بنابراین یک دفترچه یادداشت کوچک برای خود تهیه کنید و کلمات موردعلاقه خود را در آن بنویسید.
آنگاه سعی کنید تا آن کلمات را کمکم وارد گفتگوهای روزانه خود کنید. استفاده از کلمات محترمانه در مکالمه باعث میشود تا طرف مقابل حس خوبی نسبت به شما پیدا کند. (اگر شما یک فروشنده هستید، استفاده از این واژهها، مشتریان شما را بیشتر خواهد کرد ) همچنین برای مطالعه بیشتر مباحث صحبت سخنرانی مقاله «ترس ازسخنرانی را در 15 روز کنار بگذارید! 0 تا 100 قدم به قدم» را مطالعه کنید.
درباره تیم تحقیقات دکتر پدرام شهدوست
دکتر پدرام شهدوست علاوه بر تحصیلات عالیه فنی مهندسی در دانشگاه علم و صنعت ایران و ارائه مقالات علمی فراوان در این زمینه، با تحقیق و تفحص و تحصیلات آکادمیک در زمینه خود شناسی و با برگزار کردن بیش از 2000 ساعت دوره های تخصصی در ایران و خارج از ایران. ایشان معتقد است که انسانها میتوانند به تمام اهداف و آرزوهایی که حتی از فکر کردن به آن هم ترس بر وجودشان حاکم میشود دست پیدا کنند و تنها نیاز به داشتن آموزههای مناسب دارند که در این سلسله سمینارها و کارگاهها ارائه میشود.
نوشته های بیشتر از تیم تحقیقات دکتر پدرام شهدوست
دیدگاهتان را بنویسید