اینفلوئنسر کیست ؟ 24 قدم برای اینفلوئنسر شدن

در چند سال اخیر قطعا با واژه ی ایفلوئنسر زیاد برخورد داشته اید. این اتفاق از دوران همه گیر شدن شبکه ی اجتماعی اینستاگرام بسیار شایع شد. ممکن است اولین سوالی که به ذهن شما متبادر شده است این باشد که “اینفلوئنسر چیست و یا کیست؟”
در تعریف این واژه می توان گفت اینفلوئنسر در واقع کسی است که فارغ از هر چیز بر روی افرادی تاثیر می گذارد. از واژه ی اینفلوئنسر در انگلیسی همین معنا وجود دارد. اما این افراد تا چه حد می توانند تاثیرگذار باشند و اینفلوئنسر واقعی کیست هم به مسائل مختلفی بستگی دارد.
آنچه که اکنون در کشور ما به عنوان معنی اینفلوئنسر جا افتاده این است که یک شخص در یک شبکه اجتماعی به ویژه ایستاگرام دارای شهرت باشد و دنبال کننده های زیادی داشته باشد. متاسفانه در این بین کسانی هم هستند که با تولید محتوای مبتذل و بی ارزش دارای دنبال کننده های بسیار هستند و از طریق همین دنبال کننده ها تامین مالی زندگی خود را انجام می دهند. اینفلوئنسرها به طور کلی به چند دسته تقسیم می شوند:
-
بلاگرها
بلاگرها افرادی هستند که در ارتباط با موضوع یا موضوعاتی مشخص، تولید محتوا می کنند. رابطه ی این افراد با مخاطبین خود صمیمانه است و بلاگر در تمام مدت فعابیت خود باید رضایت این افراد را بدست آورد. بلاگرها نیز به چند دسته تقسیم می شوند که عبارتند از: فشن بلاگر، بیوتی بلاگر، بلاگر سفر، بلاگر سبک زندگی، دکوراسیون و …
-
سلبریتی ها
سلبریتی ها چه افرادی هستند؟ اغلب شاهد این هستیم که به اشخاص معروف سلبریتی می گویند. امااز لحاظ جامعه شناسی و منطبق با این علم اگر بخواهیم سلبریتی را تعریف کنیم باید بگوییم. سلبریتی، شخصیتی شناخته شده است که در یک زمینه یا رشته ای مثل هنر، ورزش، دانش و … افتخاراتی کسب کرده است.
-
متخصصین
این افراد که از طریق تخصص خود مورد توجه قرار گرفته اند و بر اساس همین تخصص، تولید محتوا می کنند. برای مثال پزشکان متخصص را می توان نام برد.
-
ایفلوئنسرهای کوچک یا میکرو اینفلوئنسرها
افرادی که بین دوهزار تا پنجاه هزار دنبال کننده در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی داشته باشند میکرو اینفلوئنسر می گویند.این افراد اغلب در ارتباط با علائق شخصی و یا کسب و کاری کوچک، تولید محتوا می کنند.
حال با تعریف بالا می توانیم به یک تعریف جامعی از اینفلوئنسر برسیم. در واقع می توانیم بگوییم که به طور کلی اینفلوئنسر کسی است که روی یک مجموعه و مشتریان احتمالیاش تاثیر دارد. یا به عبارت دیگر اینفلوئنسر به اشخاصی گفته میشود که ارتباطات وسیع و ذهنی پویا دارند. آن ها میتوانند باعث ایجاد نوعی ترند در جامعه شوند؛ هرچند که این ویژگیها باتوجه به بازارهای هدف حوزههای مختلف ممکن است متفاوت باشد.
-
تاریخچه ی اینفلوئنسری
با گسترش استفاده ی عموم از اینترنت، شبکه های اجتماعی یکی یکی پا به عرصه ی ظهور گذاشتند. در حدود سال های 2004 میلادی دقیقا وقتی که سرویس اشتراک گذاری ویدئو یوتیوب راشرکت گوگل خریداری کرد. افرادی در یوتیوب فعالیت هایی را آغاز کردند و توانستند توجه جامعه را به خود جلب کنند. به شکلی که افراد زیادی ویدئوهای آنها را میدیدند، به اشتراک میگذاشتند و منتظر انتشار ویدئوی بعدی آنها بودند. به این افراد یوتیوبر می گویند.
با روی کار آمدن شبکه های اجتماعی دیگر مانند فیسبوک، توییتر و اینستاگرام تعداداینفلوئنسرها گام به گام بیشتر شد تا جایی که امروز شاهد تعداد بیشماری از اینفلوئنسرها در ابعاد و اشکال مختلف و با کیفیت محتواهای بسیار متفاوت هستیم.
در مواجهه با واژه ی اینفلوئنسر تنها نباید به معنی این کلمه اکتفا کرد. زیرا این واژه در عصر حاضر واژه ای است که در ترکیبات واژه های بازریابی و کسب و کار نیز زیاد به کار می رود. پس اگر می خواهید یک اینفلوئنسر باشید و یا اینکه دقیقا بدانید اینفلوئنسر کیست و به چه کارهایی مرتبط است این مطلب را دنبال کنید.
اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
این روش محدود به زمانه ی حاضر نیست و از قدیم الایام کاربرد داشته است. اما در حال حاضر با توجه به شرایط فرهنگی، اجتمعی و اقتصادی اینفلوئنسر مارکتینگ میتواند جایگزین مناسبی برای تبلیغات سنتی و آگهی های پرهزینه باشد. طبق آمارهای مختلف در سال های اخیر می بینیم که افراد فعال در جامعه بیشتر علاقه مند به استفاده از توصیه های اینفلوئنسرها هستند تا برای مثال آگهی های تلویزیونی و …
در واقع می توان گفت اینفلوئنسر در بازاریابی، فردی است که مخاطبان خود را ترغيب میکند تا از کسب و کار شما یا … خرید کنند. امروزه بسیاری از کمپانی ها و کسب و کارهای بزرگ و کوچک ترجیح می دهند از بازاریابی اینفلوئنسری استفاده کنند.
استفاده از اینفلوئنسرها و تاثیر آن ها نیز به چگونگی بکار گرفتن آن ها و بازاریابی از طریق آن ها بستگی دارد. برای مثال باید بدانید که یک اینفاوئنسر در کدام شبکه ی اجتماعی تاثیرگذارتر است و آن شبکه ی اجتماعی در اجتماع مورد نظرچقدر تاثیرگذار است. برای مثال در شبکه اجتماعی توییتر کمپینهای تبلیغاتی که حول محور مسئولیت اجتماعی یا با رویکرد طنز باشند نتیجه ی خوبی را از اینفوئنسرهای توییتر می گیرند.
چگونه اینفلوئنسر شویم؟
شاید این سوال یکی از عبارت هایی باشد که بسیاری آن را در ذهن دارند. اینفلوئنسر بودن برای تعدا زیادی از افراد جذاب است. همانطور که پیش تر هم نیز گفتیم تعداد اینفلوئنسرها و حتی شبه اینفلوئنسرها روبه روز بیشتر می شوند به طوری که دیگر بیشمار شده اند. اما در این میان اینفلوئنسر موفق بودن، ماجرایی جدا است.
یعنی هر کس که به هر طریقی فالوورهای خود را زیاد می کند و محتوای منحصر به فرد و با جالب و خاصی ندارد را نمی توان اینفلوئنسر داست. بلکه می توان این پدیده ها را به عنوان معضلی بزرگ به لحاظ جامعه شناسی و روانشناسی بررسی کرد.
پس اگر می خواهید اینفلوئنسر موفقی باشید و یا اینفلوئنسرهای واقعی و موفق را بشناسید باید به نکات زیادی توجه کنید. یکی از مهم ترین عوملی که باید بدانید، وظایف یک اینفلوئنسر است.
کارهایی که هر اینفلوئنسر باید به آن ها دقت کند و انجام دهد عبارتند از:
- در جریان اخبار روز کشورش و دنیا باشد
- با کاربران فضای مجازی ارتباطی صمیمی اما با احترام برقرار کند
- بتواند با هر نوع مخاطبی عاقلانه برخورد کند
- خلاقیت داشته باشد
- با رفتار جامعه ی خود و مخابانش آشنا باشد و حتی درباره ی آن مطالعه کند
- تا اندازه ی مورد قبول عکاسی را بلد باشد
- منصف باشد و نرخ تبلیغات را در هر زمان بداند
- با ساختن ویدئو ( ویدئو مارکتینگ)، پادکست و … آشنا باشد
- دانستن چگونگی جذب مخاطب
- جلب اعتماد مخاطب
- به چگونگی تولید محتوا تسلط کافی داشته باشد
مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد در واقع وظایفی بودند که شما حتی اگر تنها مخاطب اینفلوئنسری هستید باید از او انتظار داشته باشید. پس این استانداردها به عبارتی الفبای بودن یک اینفلوئنسر است که بدون آن ها نمی توان شخصی را اینفلوئنسر حتی از نوع کوچک آن دانست.
حالا اگر شما نیز می خواهید در دنیای تکنولوژی و شبکه ای عصر حاضر بسیار هم پیچیده است شخصی مشهور شوید و به درآمد های خوب برسید؛ باید خود را عمیقا باور کنید و تا جایی که می شود تلاش کنید. باید در حوزه مورد علاقه تان، به یک جایگاه درست و بالا برسید.
پس تلاش و باور خود را تقویت کنید تا نتیجه ی های باور نکردنی را خلق کنید و اینفلوئنسر شوید. اما نکاتی که باید به عنوان 24 قدم برای اینفلوئنسر شدن بدانید را با دقت بخوانید و آویزه ی ذهن و گوش خود کنید:
1-گرایش و کاری را که می خواهید انجام دهید را پیدا کنید. چیزی را انتخاب کنید که علاقه زیادی به آن داشته باشید و بتوانید حرف تازه ای در آن باب مطرح کنید. در این مورد مثل یک کارشناس عمل کنید.
2-جایگاه و موقعیت خود را تعیین کنید (مشخص کردن هدف خود)
3-شبکه اجتماعی مناسب برای خودتان بر اساس شرایط و … را انتخاب کنید.
4-مخاطب هدف خود را بشناسید
در این زمینه لازم است مانند یک کسب وکار در ابتدا مخاطب خود را بشناسید. بدانید کدام قشر در چه بازه ی سنی و طبقه ی اجتماعی و … قرار است مخاطب شما باشند. سپس رفتارهای آن ها را مطالعه کرده و بشناسید.
5-صداقت داشته باشید. (فالوورهای شما اگر احساس فریب خودن کنند یعنی شما قافیه را باخته اید)
6-تاثیر عمیق بر روی تعدادی از فالوورها ( کیفیت را بر کمیت ارجح بدانید)
7-رقبای خود را بشناسید و عملکر آن ها را بررسی و تحلیل کنید. (شناسایی فالوورهای رقیب، شناسایی هشتگ ها، بررسی محتوای رقیب، تعداد لایک و توجه به بازخوردهای مخاطبین او و …)
8-تولید محتوای ناب و مفید
در این زمینه باید بدانید که محتوای شما لازم است ارزش دیدن، وقت گذاشتن و توجه را داشته باشد. این محتوا می تواند آموزشی، تجربه های شخصی، اطلاعات ارزشمند و … باشد.
9-پست ها بر اساس سایز درست و مناسب با شبکه ی اجتماعی مورد نظر باشد.
10-برای مخاطب خود ارزش قائل باشید.
برای مثال تا جایی که امکان دارد جواب کامنت ها و پرسش های آن ها را به موقع بدهید.
11-به آمار پیج خود هر روز نگاه کنید.
پست های خود را آنالیز کنید و ببینید که چقدر برای مخاطبین شما جال توجه بوده است. حواستان به تعداد بازنشر، لایک و کامنت ها باشد.
12-از داشتن فالوورهای تقلبی یا به اصطلاح فیک به شدت پرهیز کنید.
13-به روز باشید (چالش های جدید، اخبار روز، مناسبت ها و… را بدانید)
14-تنها در یک زمینه فعالیت کنید (اگر پیج شما آشپزی است سراغ مسائل آرایشگری نروید)
15-اعتماد به نفس کافی داشته باشید.
16-تظاهر به عقایدی که ندارید نکنید.
17-سواستفاده از شناخته شدن خود ننمایید ( به هر کسب و کاری بگویید کار شما را رایگان انجام دهد تا شما برای او تبلیغ کنید)
18-توانایی ها و استعدادهای خود را بشناسید
19-اگر دغدغه ی شما تنها کسب درآمد و پول است و انگیزه ی دیگری ندارید، اینفلوئنسر نشوید.
20-همراه با مردم جامعه ی خود باشید و به اتفاقات ناگوار و تلخ بی تفاوت نباشید.
21-کارهای یونیک و منحصر به فرد انجام دهید (از دیگر اینفلوئنسرها تقلید نکنید)
22-در کار خود ثابت قدم و استوار باشید و زود ناامید نشوید.
23-اطلاعاتی از خود را در قسمت بایو قرار دهید.
24-متن یا کپشن شما باید جذاب باشد. از شیوه ی داستان گویی استفاده کنید.
شاید استفاده از این راهکارها به نظر ساده بیاید. اما در حقیقت اینفلوئنسری به هیچ عنوان کار ساده ای نیست. در این راه باید صبور، شکیبا و پرتلاش باشید تا به نتیجه ی دلخواه برسید.
برخی از سوالات رایج
بلاگرها چه افرادی هستند؟
بلاگرها افرادی هستند که در ارتباط با موضوع یا موضوعاتی مشخص، تولید محتوا می کنند. رابطه ی این افراد با مخاطبین خود صمیمانه است و بلاگر در تمام مدت فعابیت خود باید رضایت این افراد را بدست آورد. و سوال مهم این است که چگونه بلاگر شویم؟
اینفلوئنسر کیست؟
در واقع می توان گفت اینفلوئنسر در بازاریابی، فردی است که مخاطبان خود را ترغيب میکند تا از کسب و کار شما یا … خرید کنند. امروزه بسیاری از کمپانی ها و کسب و کارهای بزرگ و کوچک ترجیح می دهند از بازاریابی اینفلوئنسری استفاده کنند.
سلبریتی ها چه افرادی هستند؟
اغلب شاهد این هستیم که به اشخاص معروف سلبریتی می گویند. امااز لحاظ جامعه شناسی و منطبق با این علم اگر بخواهیم سلبریتی را تعریف کنیم باید بگوییم. سلبریتی، شخصیتی شناخته شده است که در یک زمینه یا رشته ای مثل هنر، ورزش، دانش و … افتخاراتی کسب کرده است.

درباره تیم تحقیقات دکتر پدرام شهدوست
دکتر پدرام شهدوست علاوه بر تحصیلات عالیه فنی مهندسی در دانشگاه علم و صنعت ایران و ارائه مقالات علمی فراوان در این زمینه، با تحقیق و تفحص و تحصیلات آکادمیک در زمینه خود شناسی و با برگزار کردن بیش از 2000 ساعت دوره های تخصصی در ایران و خارج از ایران. ایشان معتقد است که انسانها میتوانند به تمام اهداف و آرزوهایی که حتی از فکر کردن به آن هم ترس بر وجودشان حاکم میشود دست پیدا کنند و تنها نیاز به داشتن آموزههای مناسب دارند که در این سلسله سمینارها و کارگاهها ارائه میشود.
نوشته های بیشتر از تیم تحقیقات دکتر پدرام شهدوست
دیدگاهتان را بنویسید